eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Kemény lépés a Twittertől

A platform új szabályozást vezetett be, ami szerint a felhasználóknak fiókkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy megnézhessék a tweeteket.

A Twitter nemrégiben arról döntött, hogy előírja, hogy a felhasználóknak fiókkal kell rendelkezniük a platformon ahhoz, hogy a tweetek megtekinthetők legyenek. A döntés a cég tulajdonosa, Elon Musk pénteken „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezte.

A lépés válasz arra, hogy a felhasználók fiók nélkül próbáltak hozzáférni a Twitteren található tartalmakhoz. A Reuters beszámolója szerint mostantól arra lesznek felszólítva, hogy vagy új fiókot regisztráljanak, vagy jelentkezzenek be egy meglévő fiókba – írja a Portfolio.

A technológiai mogul a döntést azzal indokolta, hogy a platformon jelentős adatrablást tapasztaltak, ami negatívan befolyásolta a rendszeres felhasználók szolgáltatásának minőségét. Megjegyezte, hogy több száz szervezet nagyon agresszíven lopta a Twitter adatait, ami a felhasználói élmény romlásához vezetett.

Elon Musk már korábban is hangot adott aggodalmának a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek, például a ChatGPT-t birtokló OpenAI miatt, amik a Twitter adatait használják nagy méretű nyelvi modelljeik betanításához. Az üzletember jelezte: jogi lépéseket fog tenni azok ellen, akik ellopják azokat. Arra számít, hogy a következő 2-3 évben bíróság előtt látja ezeket az elkövetőket – olvasható többek között.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×