eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Védőmaszkot viselő utasok a pekingi Déli vasúti pályaudvaron 2022. december 31-én. A kínai kormány az országos tiltakozások nyomán a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedések nagy részét december 7-én radikálisan enyhítette, felhagyott zéró Covid-politikájával, amellyel eddig elzárta az országot a külvilágtól. Január 8-tól ismét igényelhetnek útlevelet a külföldi utazást tervező kínaiak, néhány napja pedig eltörölték az országba érkezőkre vonatkozó karanténszabályt, illetve feloldották a repülőjáratok számának korlátozását. Erre reagálva Olaszország, Japán, Dél-Korea és az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utastól. Kínában a járványellenes korlátozások feloldása óta drámaian emelkednek a koronavírusos új esetszámok.
Nyitókép: WU HAO

Új ajánlást fogalmazott meg a WHO a koronavírusban szenvedőknek

Az Egészségügyi Világszervezet közzétett új ajánlása szerint a koronavírussal fertőzötteknek tíz napra javasolt karanténba vonulni, ha vannak tüneteik, viszont ha tünetmentesek, akkor elegendő csak öt napra.

Eddig a WHO hivatalos ajánlása az volt, hogy a tüneteket is produkáló betegek tizenhárom napra szigeteljék el magukat a külvilágtól, a tünetmentes fertőzöttek pedig tíz napra vonuljanak karanténba.

A WHO szerint érdemes a fertőzötteknek időnként gyorstesztet elvégezni, amely ha időközben már negatív, akkor a karanténidőszakot le lehet rövidíteni.

A szervezet az új ajánlásait 12 - összesen 3000 résztvevővel elkészült - tanulmány eredményeire alapozta. A WHO csak javaslatokat fogalmaz meg, minden ország saját hatáskörében dönt az irányelvekről.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×