eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Zoo Debrecen,

Madridba küldik szaporodni a debreceni vörös bivalyt

Öt évet élt a hajdúsági fővárosban, de most már menni kell.

Madridba indult kedden Torsten, a debreceni állatkert vörös bivalya - közölte az állatkert igazgatója.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint hosszas előkészítő munka után közúton indították el a kilencéves vörös bivalyt a csaknem háromezer kilométeres útra. Torsten a faj megőrzésére törekvő Európai Törzskönyvi Program (EAZA ESB) ajánlásának megfelelően kerül a madridi állatkertbe.

Az Európa-szerte alig 30 állatkertben látható vörös vagy őserdei bivaly tartásába 2017 végén kezdtek Debrecenben, miután két hímet fogadtak a berlini állatkertből.

A Frantz és Torsten névre keresztelt bikák tavaly őszig töltötték közösen tinédzseréveiket a debreceni Nagyerdőben, az Afrika-panoráma kifutósoron, mostanra azonban felnőttkorba léptek, így szükségessé vált szétválasztásuk.

Frantz tavaly másik magyar állatkertbe költözött, most pedig Torstenen a sor, hogy a fajkoordinátor által a számára kijelölt tenyészcsapathoz csatlakozva az állatkerti állomány gyarapodásához is hozzájáruljon - magyarázta Nagy Gergely Sándor.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×