eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
COVID-19 vaccine in researcher hands, female doctor holds syringe and bottle with vaccine for coronavirus cure. Concept of corona virus treatment, injection, shot and clinical trial during pandemic.
Nyitókép: scaligerGetty Images

Már a harmadik oltás is kötelező lesz a Semmelweis Egyetemen

A második félévet már el sem kezdhetik a diákok az emlékeztető vakcinaadag felvétele nélkül.

Egészségügyben tanuló hallgatóként nap mint nap érintkezünk gyakorlataink és önkéntes munkánk során páciensekkel, így nem csak önmagunkat és családunkat kell megóvni, hanem minden magyar embert, akikért tanulunk és dolgozunk. Éppen ezért február elsejétől a harmadik, emlékeztető oltás is kötelezővé válik egyetemünkön, immáron az egészségügyi dolgozók mellett minden Semmelweis Polgár számára – áll a Semmelweis Egyetem Hallgató Önkormányzatának Facebook-oldalán.

A bejegyzésből kiderül, hogy a kötelezettség alól mentesülnek azon hallgatók, akiknek második (egydózisú oltás esetén az első) oltása óta nem telt el 180 nap, akinek igazolt Covid-fertőzésének gyógyulását követő három hónap még nem telt el, illetve akik egészségügyi okokból igazoltan nem vehetik fel az oltást.

Az egyetem arra is figyelmeztet, hogy minden diák vegye fel időben az emlékeztető oltást, mert csak így lehet beiratkozni majd a februárban kezdődő második félévre. Az oltás felvételére a hallgatóknak továbbra is időpontfoglalás nélkül, soron kívül van lehetőségük bármely egyetemi oltópontnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×