eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák a Szent Margit Kórház tornatermében berendezett oltóponton 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Látványos eredmény arról, hogy a fertőződés ellen is hatékony a harmadik Pfizer-oltás

Izraeli és amerikai kutatók azt vizsgálták, mennyi esélye van egy pozitív koronavírus-tesztnek kettő, illetve három adag Pfizer-vakcina után.

Összesen 306 710 izraeli, 40 évnél idősebb felnőtt adatait nézték át, és azt találták, hogy a harmadik oltás a beadatást követő néhány héten belül szignifikánsan csökkentette a pozitív teszteredmény esélyét, nem csak a kórházba kerülés volt ritkább a háromszor oltott csoportnál.

A JAMA tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint, amelyet a 24.hu idézett,

két Pfizerrel 6,6 százalék a pozitív teszteredmény esélye, míg a harmadik emlékeztető oltással ez az arány már csak 1,8 százalék volt.

A harmadik oltás után 28-65 nappal 86 százalékkal csökkent a pozitív tesztek esélye a kétadagnyi vakcinához képest.

A kutatási időszakban 500 232 PCR-tesztet végeztek, 227 380-at a kétdózisos csoportban, és 272 852-t az emlékeztető oltásos emberek között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×