INFORÁDIÓ
2022. január 29. szombat
Adél

budai vár

felújítás

nemzeti hauszmann program

Különleges dologra bukkantak a budai Vár felújítása közben

Különleges dologra bukkantak a budai Vár felújítása közben

Infostart

Az újjászülető József főhercegi palota munkálatai során Anjou-kori támpilléres városfalat tártak fel.

A Nemzeti Hauszmann Program egyik fontos célja, hogy megtalálják, megmentsék és bemutassák azokat a különleges történelmi örökségeket, amelyek a budai Vár felújítási munkálata során a régészeti feltárásoknak köszönhetően kerülnek elő a földből – írja a hirado.hu.

Így történik ez a József főhercegi palota újjáépítése során is, ahol a Várkapitányság és a Budapesti Történeti Múzeum régészei feltárták az Anjou-kori városfal egy különösen szép állapotban megmaradt részletét. A 14. században épült fal egy része már a 2000-es évek elején előkerült, de a szakemberek most nagyobb területen tisztították meg, így jobban látható a korabeli támpilléres szerkezet.

A József főhercegi palota újjáépítése után a középkori városfal egy szakasza is látható marad a látogatók számára, a nyugati, Tabán felőli oldalon pedig az érdeklődők végigsétálhatnak majd a falon, a Fehérvári rondellától egészen a Csikós-udvarig. Emellett a palota területén található korábbi barokk pincét is rekonstruálják majd, aminek a padlójában az érdeklődők megtekinthetik azt a középkori kutat is, amelyben az ezredfordulón egy Anjou-kárpitot fedeztek fel a régészek.

Nyitókép: Nemzeti Hauszmann Program
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018