eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Csak egy tapasz és kész - reményteli módszer a koronavírus ellen

A Pittsburghi Egyetem tudósai abban reménykednek, hogy az oltóanyagukkal és az újfajta beadási módszerrel jelentősen lassítható lesz a vírus terjedése.

Ígéreteseken tűnik egy, a Pittsburghi Egyetem kutatói által kifejlesztett oltóanyag, írj a Hvg.hu a New York Post cikke alapján.

Egy, az elmúlt napon közölt tanulmány szerint a szérumot egy ragtapasszal, illetve az azon található 400, mikroméretű, cukorból és fehérjéből készült tüskével juttatnák a szervezetbe. Ennek gyártása hamarabb felfuttatható és rugalmasabban méretezhető, alkalmazása pedig egyszerűbb, mint a hagyományos, tűvel beadott vakcináé.

A szakemberek megjegyzik, az egereken végzett kísérletek azt mutatják, az eljárás során beindult az antitest-termelés, immunitást biztosítva azoknak.

Az embereken folytatott tesztek a következő hónapokban kezdődhetnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×