INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

tudomány

nemzeti kutatási fejlesztési és innovációs hivatal

belföld

Máris megjelentek az idei milliárdos kutatási pályázatok

Máris megjelentek az idei milliárdos kutatási pályázatok

InfoRádió

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) a szokottnál korábban tette közzé a pályázati felhívásait, amelyekben mintegy 12 milliárd forintot osztanak ki.

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal  a természeti és társadalmi jelenségek megismerését célzó, új módszerek, eljárások kidolgozását megalapozó projekteket, valamint a fiatal kutatók tudományos pályájának elindítását, illetve a nemzetközi kutatási programok kezdeményezését kívánja ösztönzi – idézi a napi.hu a szervezet közleményét. 

A 12 milliárd forintra pályázhatnak a kutatói életpályát megkezdő posztdoktorok, az önálló kutatást elindító és kutatócsoportot alapító fiatal kutatók, valamint a tapasztaltabb kutatók is. A nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási projektek létrehozását külön pályázat ösztönzi.

A phd-soknak 1,5 milliárd, a nemzetközi kutatási projektekre 1 milliárd forintot szánnak. További 1,2 milliárd forinttal megemelik az év elején a felfedező kutatások 2018-as támogatási keretösszegét,

amelyre a jelentős nemzetközi hatású eredményeket elért kutatók pályázhatnak, akik tudományos közleményükkel a szakterületük felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül, írja közleményében az NKFI.

Tavaly összesen ötvenkét kutatócsoport nyert el összesen egymilliárd forint támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018