eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Rengeteg új vírust fedeztek fel

Kínai és ausztrál kutatók 1445 új RNS-vírusfajt fedeztek fel, ami várhatóan megkönnyíti a jövőben a vírusfejlődésre és az élet eredetének felderítésére vonatkozó kutatásokat.

A vizsgálatot a kínai betegségellenőrzési és megelőzési központ csoportjának vezetésével végezték, az eredményeket a Nature című tudományos lapban mutatták be csütörtökön.

Az RNS-vírusok olyan vírusok, amelyek fehérjeburkát ribonukleinsav (RNS) veszi körül.

Az új vírustípusok felfedezése megkérdőjelezi a vírusok osztályozásának jelenlegi szabályait - mondta Csang Jung-csen, a központ szakértője.

A tudósok több mint 220 gerinctelen állatfajt vizsgáltak, élőlények, köztük rovarok széles skáláját, amely a világ állatainak 95 százalékát alkotja. Néhány új vírus új víruscsaládként rangsorolható - tette hozzá Csang.

Az új kutatás a vírus és a vírusgazda együttes evolúcióját is feltárta: a vírusgazdák vírust cserélnek, amikor azok kifejlődnek. Ez forradalmasíthatja az élet eredetéről szóló feltételezéseket - véli Hszü Csien-Csing, a sanghaji Fudan Egyetem kutatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×