eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Budapesten találkoznak a sugárvédelem és a dozimetria szakértői

Budapesten tartják a sugárvédelem és a dozimetria szakértőinek idei találkozóját február 10. és 13. között - közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja (MTA EK).

A European Radiation Dosimetry Group (EURADOS) tudományos társaság rendezvényére mintegy 250 résztvevőt várnak 35 országból.

A szakmai programsorozaton meghívott előadók és szakértők számolnak be a sugárvédelem és a dozimetria különféle területeinek új eredményeiről. Az idei találkozó kiemelt továbbképzési témája a különböző ionizáló sugárzások biológiai hatása, és az egyes szervekre vonatkozó súlyfaktorok szerepe lesz - olvasható az MTA-közleményben.

Az 1981-ben alakult tudományos társaság találkozói az ionizáló sugárzás hatása, annak alkalmazása, jellemzőinek mérése, valamint az ezzel kapcsolatos dozimetriai módszerek fejlesztése területén tevékenykedő szakemberek egyik legfontosabb rendezvénye.

Az EURADOS jelenleg 12 munkacsoportot működtet a környezeti- és a személyi dozimetria, a sugárvédelem, valamint az ionizáló sugárzások orvosi alkalmazásának területein - írták a tájékoztatóban.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×