eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vezetés közben valószínűleg tilos lesz a Google Glass viselete

A mobiltelefonokhoz hasonlóan vezetés közben minden bizonnyal tilos lesz használni Google Glass interaktív internetes szemüveget is - írja a német Focus Online hírportál.

Az információs technológia terén a következő áttörést képviselő eszköz, a viselője látóterében információkat megjelenítő Google Glass csak 2014-ben kerül ugyan kereskedelmi forgalomba, de a brit közlekedési minisztérium már most közölte, hogy figyelemlekötő hatása miatt tilos lesz használni vezetés közben.

Hasonló törvény van készülőben az Egyesült Államokban is.

Németországban nincs konkrétan a készülékre vonatkozó rendelkezés érvényben. A közlekedési szabályok értelmében azonban a vezető minden esetben köteles gondoskodni arról, hogy sem látásában, sem hallásában ne zavarják különféle készülékek. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy az érintett készülék be van-e építve a gépjárműbe - mint például a navigátor - vagy a vezető maga viseli azt.

A német szövetségi közlekedési minisztérium a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a Google Glass látáskorlátozó hatásáról még nem történtek mérések, ezért nem is lehet értékelni azt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×