eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb szakokkal bővül a BKF

Vizuális művészeti képzéseket indított a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az első évfolyam ősszel indul, amikor pótfelvételivel új alap- és mesterképzésekre lehet jelentkezni - közölte az intézmény.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyik legfontosabb állandója a változás. A Heller Farkas Főiskolával való egyesülés és az ország egyik legnépszerűbb turizmusképzésének átvétele után vizuális művészeti képzéseket indított, melyből az első évfolyam idén ősszel kezd a BKF-en.

Alapképzésen a már meglévő öt vizuális művészeti képzés mellett négy újabb művészeti szakra jelentkezhetnek ősztől az érdeklődők. A kézműves, környezetkultúra (belsőépítész), képi ábrázolás és elektronikus ábrázolás szakokkal egyedülállóan széles művészeti skálát nyújt a főiskola. Ilyen szakösszetétel nem található meg máshol Magyarországon - írják közleményükben.

Hallgatható lesz például a grafika mindhárom ága (képi ábrázolás - tervezőgrafika - elektronikus ábrázolás) amely egybefogja a kézi rajztól a számítógépes rajzig az összes ábrázolási formát. A BKF célja, hogy az összekapcsolódó szakokkal komplex tudást nyújtson a hallgatóknak, így a művészi és piaci gyakorlatban már természetes együttműködéseket az oktatásban sem elkülönülten kezelik.

A BKF mesterképzései mind valamiért különlegességnek számítanak a magyar piacon. A most induló kommunikáció és médiatudomány mesterszakon az országban elsőként hallgatható az új típusú Elektronikus médiaelmélet és -kritika modul.

A szintén új a vezetés és szervezés mesterszak minőségi menedzserképzés, ahol Magyarországon elsőként a BKF-en választhatják a hallgatók a szervezeti mediátor szakirányt, az üzleti tanácsadó szakirányon pedig a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával kötött együttműködésnek köszönhetően a tanácsadóipar legjobb szakembereitől tanulhatnak az idejárók.

Az ország egyik legelismertebb turizmus-menedzsment mesterképzése az európai szinten is újdonságnak számító világörökségi menedzsment specializációt indít ősztől. Ezt a párizsi Sorbonne-on kívül csak a BKF-en lehet hallgatni Európában, a képzés átjárható lesz a tanintézmények között.

Annak köszönhetően, hogy a BKF-en hallgatható a 2010-ben legnépszerűbb hat szakból öt, valamint az újonnan induló vizuális művészeti szakok hatására, kimagasló volt az érdeklődés a főiskola iránt. Közel 6000-en adták be jelentkezésüket a BKF-re, ez 53 százalékos növekedés az előző évhez képest, ennél is sokatmondóbb szám azonban, hogy azoknak a száma 67 százalékkal nőtt, akik első helyen jelölték be az intézményt. Július 22-én dől el, hogy a sok érdeklődő közül szeptembertől ki fog a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára járni.

Az idén a Corvin sétányon megrendezésre kerülő, immár hagyományos Pont Ott Party-n, ahol bejelentik a ponthatárokat, a BKF jelenlegi diákjai és vezetői is részt vesznek, hogy elsőként köszöntsék majd az újdonsült iskolatársakat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×