eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vége az álmatlanságnak!

Amerikai kutatók a hírek szerint rátaláltak az álmatlanság kezelésére. Azt ígérik, hogy az általuk kifejlesztett kezeléssel nyugodt álma lehet azoknak is, akik már régóta nem aludtak egy jót.

Az eljárás lényege, hogy orvosi műszerek segítségével, mágneses impulzusokkal stimulálják az agy egy részét. Ezzel hatni tudnak azokra az idegekre, amelyek befolyásolják az alvást.

Az alvásnak két elkülönülő fajtája van: a lassú hullámú alvás, amely során megtörténik a testi-lelki regeneráció, valamint az REM (rapid eye movement), azaz a gyors szemmozgásos szakasz. Az előbbinél lassul az agy véráramlása, valamint az elektromos aktivitása, az utóbbinál viszont mindez felgyorsul.

Az orvosok most a mágneses impulzusokkal lassú elektromos hullámok keltésére késztették az agyat, ezzel növelték meg a mély alvás hosszát.

A beavatkozáshoz egy más betegségek kezelésére szolgáló műszert használtak a kutatók, az orvosok azonban bíznak abban, hogy ki tudnak fejleszteni egy olyan eszközt, amely kifejezetten az inszomnia kezelésére szolgálhat.

Az álmatlanságnak több fajtája is lehet. Van, aki este, lefekvés után képtelen elaludni, de olyan ember is akad, aki az éjszaka közepén gyakran felébred, vagy reggel nem tud eleget aludni. A panaszokkal küszködők jelentős része nem fordul orvoshoz a problémájával.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×