eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György

Leállt az építkezés az űrben

2010-ig befejezik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás felépítését. Erről az amerikai, az orosz, a kanadai, a japán és az európai űrkutatási vezetők állapodtak meg az Egyesült Államokban megrendezett szokásos évi találkozójukon.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA vezetője azt mondta: a munkák befejezéséhez még 16 űrrepülőgépet kell indítani az állomáshoz.

Mivel a szerkezeti elemeket csak az amerikai űrsiklók tudják eljuttatni a bázisra, a Columbia 2003. február 1-jei katasztrófája óta az építkezés szünetel.

Az űrállomáson dolgozó asztronautáknak az orosz gépek szállítják az ellátmányt, de a Szojuz és a Progressz űrhajók kapacitása jóval kisebb, mint az amerikai űrrepülőgépé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×