eur:
393.41
usd:
369.12
bux:
65658.46
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar női tőrcsapat tagjai (b-j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar női tőrcsapat tagjai (b-j) a tokiói paralimpián 2021. augusztus 29-én. MTI/MPB/Szabó Bence

Krajnyák Zsuzsanna a kórházból ment a paralimpiai bronzcsatába

Minden idők legeredményesebb magyar parasportolójának még most is könnybe lábad a szeme, ha a meccsre gondol, amelyet egy tussal nyert meg a tőrcsapat.

Krajnyák Zsuzsanna minden idők legeredményesebb magyar parasportolója lett Tokióban 12 érmével, miután a Hajmási Évával, Madarászné Mező Boglárkával és Dani Gyöngyivel kiegészülő kerekesszékes magyar női tőrcsapattal bronzérmes lett a paralimpián.

Krajnyák Zsuzsanna az ünnepélyes csapatgyűlést követően az InfoRádiónak azt mondta, hogy ez a bronz aranyéremmel ér fel.

"Örömre van csak okom, fantasztikus sportteljesítmény van mögöttem.

Nagyon boldog és büszke vagyok magamra, hogy a nemzetközi vívóéletben is nekem van a legtöbb érmem.

Azt gondolom, hogy ez a munkának a gyümölcse. Igaz, hogy nincs még arany, de ezeket a sikereket nem veheti el tőlem senki" – fogalmazott a parasportoló.

Hogy mi a mostani bronz titka?

"Ez igazi hullámvasút volt, érzelmek nélkül nem is lehet erről beszélni… Senkinek sem úgy sikerült az egyénije, ahogy szerette volna, én megsérültem, Évi két bronzmeccset is elveszített, negyedik lett, ő már nagyon félt attól, hogy újra negyedik lesz, de én meg olyan flow-ba kerültem a csapatnapon, hogy éltettem a csapatot, innen nem megyünk érem nélkül haza" – ecsetelte.

Ezen a ponton pedig könnyek szöktek a szemébe.

"Ez a bronz felér egy arannyal.

Hongkonggal vívtunk, én még éjszaka kórházban voltam a sérülésemmel,

azt sem tudtam, hogy tudok-e vívni, aztán egy tussal, de mi nyertünk. Amit a páston Bogival, Gyöngyivel és Évivel le tudtunk tenni, az tényleg kiemelkedő volt."

A folytatásról – mivel Párizs "csak" három évre van – azt mondta, először fel kell épülni a kézsérülésből, de úgy érzi, van még benne nagyon sok, "van is keresnivalója" még, és van egy "iszonyú jó" csapat a háta mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×