eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Berecz Zsombor a vitorlázók finn dingi versenyének 10. futamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 1-jén. Berecz a második helyen jutott az éremfutamba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Berecz Zsombor: a jóisten eddig is fogta a kezemet

Hatalmas éremeséllyel várja a második helyen álló Berecz Zsombor a finndingisek keddi éremfutamát a tokiói olimpián.

Berecz Zsombor az alapszakasz utolsó futamának értékelésével kezdte az M4 Sportnak adott interjúját.

„Szokás szerint küzdelmes, kimerítő nap volt, már közhely, de ma is otthagytam mindent a pályán, jól jön most a pihenő nap” – mondta a világ- és Európa-bajnok. Hozzátette, hogy „de hát ez kell a sikerhez”.

Azt mondta, nem tudja, mi az állás a keddi éremfutam előtt. Megtudta a riportertől, hogy 9 ponttal van előtte az élen a brit Giles Scott, kettővel mögötte a harmadik spanyol Joan Cardona, és tízzel a negyedik új-zélandi Junior Josh. A verseny elején elmondta, hogy az utolsó futamig nyílt lesz a verseny, jelentősek a különbségek, de ettől még bejött a jóslata.

„Nem kérdés mi a cél – mondta a második helyen álló finndingis –, meg kell nyerni az utolsó futamot, és bízni a legjobbakban. A jóisten eddig is fogta a kezemet, bízom benne, hogy nem engedi el. Az a legédesebb siker, amiért meg kell küzdeni. Ha jó rajtot veszek és tisztán vitorlázhatok az első három-négy percben, és végre eltaláljuk a jó oldalt is, akkor jó lesz.”


Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×