eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama utáni eredményhirdetésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Berecz Zsombor: nem egy rendszer szülöttei vagyunk, mi építettük fel azt

Nem számolt aranyéremmel a finn dingi olimpiai vitorlásverseny magyar ezüstérmese, ez az érem neki "fehér arany". Óriási megelégedettséget érez, és tanítani akar.

Magyar idő szerint kedd hajnalban szoros versenyben ezüstérmet szerzett Berecz Zsombor a tokiói olimpián, finn dingi hajóosztályban.

A tíz futam után kiszenvedett sikerről elmondta, bízott abban a munkában, amit "beleraktak a vitorlázásába", de nagyon büszke az egész csapatra (mások mellett az 1996-os atlantai olimpia lengyel vitorlázó aranyérmese, Mateusz Kusznierewitz neve került elő, "ő ismeri a csúcs felé vezető utat").

Belülről "csak a nagy képet látta", azt tudta, hogy az éremért a legjobb öt között kell lennie, jobb helyért pedig nyernie kell.

"A végén nézelődtem csak. Aztán ünnepelni még nem sok időm volt, mentem doppingtesztre, majd sajtókonferencia volt. Alakul a hangulat, lassan én is csatlakozom a többiekhez" – mondta.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem számolt aranyéremmel.

"Ez az ezüst nekem fehér arany, nem kell több" – szögezte le.

A futamgyőzelem után egy óriási megelégedettséget érzett.

"Nem volt könnyű az út.

Nem egy rendszer szülöttei vagyunk, ezt a rendszert mi alakítottuk ki, megfelelő emberekkel, hála Istennek. Nincs lehetetlen, nem lehetetlen megszorongatni Európa közepéről a nagy vitorlásnemzeteket"

– ecsetelte.

Az olimpia "mindig ott lebegett felette".

"Tudtam, hogy ez lesz az utolsó esély, mert ez a hajóosztály lekerül az olimpia programjáról. De ez a cél lebegett a szemem előtt az elmúlt öt évben."

Terveivel kapcsolatban elmondta, tudását frissében szeretné átadni a következő generációnak, ha talál partnereket ebben, "akár még fényesebb érem is lehet" ebből.

Szót ejtett arról is, hogy 8 hónappal ezelőtt egy komolyabb térdfájdalom találta meg, de ennek kezelésére sikerült megtalálnia a megfelelő embert.

Berecz Zsombor 2012-ben váltott hajóosztályt.

"A finn sokkal inkább hozzám illett, örülök, hogy azt a döntést akkor meghoztuk."

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×