eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megkezdődött az atlétika, Bartha-Kéri és Koroknai kiesett

Bartha-Kéri Bianka a harmincharmadik helyen végzett 800 méteren az olimpia atlétikai versenyeinek nyitó napján. Koroknai Máté huszonhatodikként zárt 400 m gáton.

Az Olimpiai Stadionban - ahol a megnyitót is rendezték - a szám harmadik futamában állt rajthoz a Sportolj Velünk Sportegyesület versenyzője. Bartha-Kéri idén érte el egyéni legjobbját, a 2:01.34 percet - ennél azonban futamában egy ír atléta kivételével mindenki jobb eredménnyel rendelkezett. A 2017-es Universiadén hatodik Bartha-Kéri idén már a fedett szezonban is jó teljesítményt nyújtott, de a toruni Európa-bajnokságon pozitív Covid-tesztje miatt nem indulhatott.

A 27 éves atléta az előfutamban óvatosan kezdett, a mezőny végén helyezkedett, majd az első kör végén megpróbált feljebb jönni. Ebben egy kis lökdösődés is megakadályozta, végül az ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel.

"Nagyon örülök, hogy itt lehettem, ez az első olimpiám és hatalmas élmény" - nyilatkozott Tóthné Stupián Anikó tanítványa. - "Jó formában éreztem maga, ezért az idővel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a versenyt viszonylag jól megoldottam."

Hozzátette, a lökdösődésnél kissé kiesett a ritmusból, és ehhez képest úgy érzi, jól végigvitte a versenyt, de szerinte nem volt akkora jelentősége.

További terveiről Bartha-Kéri Bianka elmondta, még van egy-két nemzetközi versenye és szeretne valamennyit "lecsípni" egyéni csúcsából.

A hat futamból az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő lépett tovább az elődöntőbe. Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett.

A (magyar idő szerint) hajnal másik magyar indulója, Koroknai Máté kiesett az előfutamban 400 m gáton. A debreceni futó a szám első futamába kapott besorolást és egyéni csúcsától mindössze egy tizeddel elmaradva, 49.80 mp alatt ért célba. Ezzel az eredménnyel a második legjobb kieső lett, a 26. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×