eur:
393.98
usd:
369.55
bux:
65802.84
2024. április 23. kedd Béla
Parkes Rebecca (j), a magyar válogatott és Veronika Vahitova, az Orosz olimpiai csapat játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornája első fordulójában játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Döntetlennel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Az orosz csapat ellen mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott a tokiói olimpián. Bíró Attila együttese az első bekapott gól után gyorsan egyenlített, majd végig vezetett, ám az utolsó másodpercekben az oroszok egyenlítettek. Az első két negyed kitűnő támadójátéka, a hét szerzett gól után kicsit visszaesett a válogatott teljesítménye.

Az első negyed három gólt hozott. Az elsőt az oroszok dobták, öt perc után Jevgenyija Ivanova előnyből bevette Magyari Alda kapuját.

Ám volt rá válasz, előbb Keszthelyi Rita három méterről kiegyenlített, majd kiharcolt egy büntetőt is, azt pedig Leimeter Dóra értékesítette, 2-1, ide.

A második negyed Szilágyi Dorottya átlövésével kezdődött, 3-1, de aztán az oroszok visszajöttek a meccsbe.

Garda Krisztina megint kétgólosra növelte az előnyt, ám Anna Tyimofejeva szépített, 4-3-nál tartottunk. Rebecca Parkes (vagy hát Parkes Rebecca) klasszikus centergóllal mutatkozott be az olimpián, 5-3.

Emberfórt kaptak a magyarok, kimaradt, Garda Krisztina nem találta jól meg Szűcsöt. Aztán egy orosz kapufa után Rebecca Parkes fórt harcolt ki, de ez is kimaradt. Ellenben Szilágyi Dorottya a legjobb megoldást választotta a fogyó idővel szemben, éles szögből a rövid sarokba pattintott, 6-3.

A második játékrész hatodik percének végén voltunk. Orosz emberelőny következett, szép volt a figura, de a center a kapu mellé húzta a labdát.

Gyöngyösi Anikó előnyt harcolt ki centerben, szépen körbe járt a labda, Illés Anna középről, tiszta helyzetből lőhetett, nem is rontotta el, 7-3. Tizennyolc másodperccel a félidő előtt ötméteres kaptak az oroszok, Jekatyerina Prokofjeva a kapufa segítségével belőtte, 7-4.

Az utolsó másodpercben Keszthelyi Rita ejtett, a kapufára. Félidő.

A harmadik negyed emberelőnyös orosz góllal kezdődött, Veronika Vahitova talált a kapuba, 7-5, ide.

Kimaradt újabb orosz fór után a visszaúszásnál hibáztak, mi kerültünk előnybe, Leimeter Dóra belőtte, 8-5. Jekatyerina Prokofjeva szépített, ez kapushiba volt, nem baj, 8-6.

Keszthelyit, majd Szilágyit is kiküldték a bírók, de az oroszok elrontották a kettős emberelőnyt. Másodszor is kontrát fújtak a magyar támadásban, szerencsére az oroszok nem tudtak közelebb kerülni. Magyar emberelőny következett, Bíró Attila időt kért. Még 2:55 volt hátra a harmadik negyedből.

Kicsi hullámvölgybe került a magyar válogatott, a hátralévő percek egyetlen gólját, megint csak előnyből, az oroszok dobták, feljöttek egy gólra, 8-7.

A negyedik negyed magyar góllal indult, Szűcs Gabriella lapos lövése után besurrant a labda a bal alsó sarokba, 9-7.

Vályi Vanda kipontozódott, a fórt elrontották az oroszok, ziccerből mellé lőtt a centerük.

Jekatyerina Prokofjeva vitte vállain az oroszok, már a harmadik gólját lőtte, 9-8 a magyaroknak. Még egy fél negyed volt hátra.

Gyöngyösi Anikó bravúros gólt lőtt Illés Anna átadásából, 10-8.

Emberelőnyből éltették az oroszok a reményeiket, Jevgenyija Ivanova volt a gólszerző. 10-9. Ő dobta az első orosz gólt, nekünk jó, ha ez volt az utolsó, az is az övé. Ám megint jöhettek. S megint kaptak egy fórt, nagyon izgalmas a vége.

Utolsó perc. Megint orosz támadás, Prokofjeva hét másodperccel a vége előtt kiegyenlített. 1-1-nél volt legutóbb döntetlen. Nyerhető mérkőzésből lett „iksz”, de nincs gond, megmaradt a jó esély a csoport második helyére – s még az amerikaiak sem győzték le Bíró Attila csapatát.

A nap korábbi eredménye a csoportban: Egyesült Államok–Kína 12-7.

Szerdán magyar idő szerint reggel 7-kor lesz a Magyarország-USA mérkőzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×