eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 2-án. Márton Anita a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Rio magyar bronzérmese: akkor sem leszek szomorú, ha utolsó leszek

32 évesen, anyaként igen rövid időt tartózkodik majd az olimpia helyszínén, és bár majdnem 20 métert lökött öt éve, most 18-cal is beérné.

A 2016-os olimpián bronzérmes Márton Anita akkor sem fog elkeseredni, ha Tokióban minden ellenfele megelőzi - derül ki az SzPress Hírszolgálatnak adott interjújából.

Persze nem kifogásokat keres és magyarázza már előre a "bizonyítványát", de szerinte őszintének és tárgyilagosnak kell lenni - 32 évesen, anyaként.

"Számomra most az volt a legfontosabb, hogy újra olimpiai résztvevő lehessek, megmutassam a világnak, hogy fél évvel a kislányom világra jövetele után is készen állok a megmérettetésre" - fogalmazott.

A szokásosnál sokkal rövidebb felkészülés nyomán igyekszik Tokióban kihozni magából a lehető legtöbbet, a helyezés viszont nem csupán az akaratán és az összpontosításán fog múlni.

"Egyetlen hazai versennyel, az országos bajnoksággal a hátam mögött, és még az akklimatizáció ideális lehetőségéről is lemondva terveztem meg a tokiói tartózkodásomat, mert mielőbb szeretném újra magamhoz ölelni a mi kis Lucánkat. Legalább hat olyan ellenfelet számolok, akinek a megelőzésére ezúttal nincs esélyem, de küzdeni fogok azért, hogy a döntőbe jussak, és ott 18 méter körüli dobásokkal legalább emlékeztetni tudjak a legszebb napjaimra" - ecsetelte.

Ismert, öt éve 19,87 méterrel lett bronzérmes.

A mezőny 32 tagot számlál.

Márton Anita a magyar atlétika első világbajnoka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×