eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
CHIBA, JAPAN - JULY 25: Gergely Siklosi of Team Hungary (L) competes against Andrea Santarelli of Team Italy (R) in the Mens Épée Individual Fencing semifinal 1 on day two of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on July 25, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images,)
Nyitókép: Matthias Hangst/Getty Images

Siklósi Gergely a döntőben

Párbajtőrben is lesz magyar az olimpiai fináléban: Siklósi Gergely legyőzte az olasz Andrea Santarellit.

Az egész nap ellenállhatatlanul és higgadtan vívó Siklósi Gergely remekül kezdett, 4-1-re vezetett. Innen 4-3-ra zárkózott fel riválisa. A második harmad szorosan alakult, de a végén a világranglistavezető és vb-címvédő magyar 8-6-ra el tudott lépni.

Siklósi tartotta előnyét, de aztán 10-10-nél utolérte az olasz. Ez viszont nem zökkentette ki a magyar sportolót, sorozatban ötször talált, így 15-10-re győzött.

Tokió, 2021. július 25.
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
MTI/AP/Haszan Ammar
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban MTI/AP/Haszan Ammar

A finálé 14.15-kor kezdődik. Ellenfele az aranyéremért a francia Cannone lesz.

„Jó volt az antré. Az ellenfelem meg volt illetődve, én meg jól építettem fel, éreztem, hogy jó a hegyem. Az elmúlt napokban voltak pozitív jelek, hogy jó lesz, és sokan hisznek bennem. 10-10-nél elkezdtünk vívni. Kiskorom óta tudok váltani, ha a harmadik harmadhoz érünk. Ezt nem tudom megmagyarázni, ez tehetség, ezt kaptam” – mondta az asszó után.

Hozzátette, hogy nincs benne semmilyen feszültség – „Mire feszkózzunk?” -, és nem érez nyomást az olimpia miatt sem.

Elárulta azt is, hogy reggel vívott asszókat Boczkó Gáborral, korábbi világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrözővel, a magyar szövetség mostani sportigazgatójával, aki először legyőzte, de aztán visszavágott.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×