eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Megkezdődtek a sportesemények az olimpián - Japán győzött softballban

Két nappal a megnyitó előtt már játszanak mérkőzéseket. A softball a baseball női változata.

A házigazda Japán softballválogatottjának Ausztrália elleni győzelmével szerdán - két nappal a hivatalos megnyitó előtt és egy évvel az eredetileg kitűzött időpont után - megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei.

A hazai csapat 8-1-re nyert a női torna első fordulójában, Fukusimában. Bár a stadion 30 ezer fő befogadására alkalmas, a meccset a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében mindössze mintegy 50 néző - tisztségviselők, médiamunkások - előtt bonyolították le.

Softballban tulajdonképpen a japánok a címvédők, miután legutóbb, 2008-ban ők diadalmaskodtak. A sportág - amely a baseball női változata - 2012-ben és 2016-ban nem szerepelt a programban.

Szerdán összesen három softball- és hat női futballmérkőzést rendeznek az ötkarikás játékokon. Utóbbi tornán máris egy rangadóra kerül sor, a G csoportban a világbajnok amerikaiak azokkal a svédekkel csapnak össze, akiktől 2016-ban, Rióban kikaptak a negyeddöntőben.

A tokiói olimpiát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna - az elnevezés maradt is Tokió 2020 -, de a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×