eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Schouten és Bolsunov is megszerezte a harmadik aranyát

A hollandok és a pekingi téli olimpia egyik sztárjaként Irene Schouten négy éremmel, közte három arannyal zárta az gyorskorcsolya-versenyeket. Az orosz Alekszandr Bolsunov ugyancsak három aranyat vihet haza.

A 29 éves Irene Schouten korábban 3000 és 5000 méteren sem talált legyőzőre, míg a csapatversenyben harmadik lett. A négyszeres Európa-bajnok Schouten - aki az idei kontinensbajnokságon háromszor diadalmaskodott - egy olimpiai éremmel érkezett Pekingbe, négy évvel ezelőtt Phjongcshangban a tömegrajtos versenyben lett harmadik. A férfiaknál ezt a számot a belga Bart Swings nyerte meg.

Sífutásban „a versenyzők egészségének óvása” érdekében - mínusz 16 fok és nagyon erős szél várt a mezőnyre - a férfi tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométert 28,4-re rövidítették. Elsőként az orosz Alekszandr Bolsunov ért célba, aki ezzel szintén a harmadik aranyérmét szerezte a játékokon. A mezőny magyar indulója, Kónya Ádám csaknem 14 perces hátránnyal 55. lett.

A műkorcsolya párosoknál a kétszeres világbajnok kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős diadalmaskodott, már a rövidprogram után is élen álltak. Mögöttük három orosz páros végzett. A kínai küldöttség kilenc aranyéremnél tart a játékokon, az aranyak számát tekintve csak a norvégok és a németek előzik meg őket.

Síakrobatikában férfi félcsőben a négy éve bronzérmes, tavaly világbajnok új-zélandi Nico Porteous győzött. Ez volt országa második aranya Pekingben.

Curlingben a férfi tornán a legutóbbi három világbajnokságot megnyerő, az előző olimpián ezüstérmes svédek győztek - a döntőben extra endben 5-4-re kerekedtek a britek fölé -, és először lettek olimpiai bajnokok.

A bobosok női kettesében kettős német győzelem született: Laura Nolte és Deborah Levi elsőként, Mariama Jamanka és Alexandra Burghardt másodikként végzett.

Jégkorongban, a férfiaknál, Szlovákia 4-0-ra legyőzte Svédországot a bronzmérkőzésen. A szlovákok 17 éves tehetsége, Juraj Slafkovsky duplázott, összesen hét találattal zárta az olimpiát.

Az alpesi síelők szombati vegyes csapatversenyét az erős szél miatt előbb elhalasztottak, majd később töröltek, és végül vasárnapra írták ki a pótlást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×