eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kékesi Márton a férfi óriás-műlesiklás versenyének első futama után a 2022-es pekingi téli olimpián a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 13-án. Kékesi Márton a 39. a második futam előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kékesi Mártont fűti a tűz Pekingben az erősebbik száma előtt

A magyar sportoló a legjobb harmincban szeretne végezni az alpesi síelők műlesikló versenyén szerdán a pekingi olimpián.

A 26 éves versenyző keddi edzése előtt elmondta, megnyugtatóan hatott rá, hogy vasárnap az óriás-műlesiklásban a mostoha körülmények ellenére kétszer végigment a pályán, 34. lett, így van értékelhető eredménye, pedig csak most jön az erősebb száma.

"Nagyon várom a versenyt, erős bennem a tűz. Itt az én számom, itt a lehetőség, nekimegyek a pályának. Kockázatos lesz, de így lesz jó. Élvezni szeretném, menni előre" - mondta.

Jelezte, kedden négy-öt edzésmenetet tervez, továbbá megnézi a műlesikló pályát is, amire majd csak a szerdai reggeli pályabejáráson lehet felmenni.

"Az első futamban szeretnék a rajszámomnál jobb helyen végezni, aztán a másodikban úgy teljesíteni, hogy beférjek a legjobb harmincba" - tette hozzá.

A DVTK versenyzője négy éve Phjongcshangban éppen 30. lett műlesiklásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×