eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Liu Shaolin Sándor (b4) és Sziliczei-Németh Rebeka (j5, 63) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dél-Koreában kissé hevesebben reagálnak a olimpiai bírói ténykedésre, mint itthon

Darabokra téptek egy kínai zászlót Szöul kínai követségi épülete előtt.

Demonstráló dél-koreaiak széttéptek pénteken egy kínai zászlót Kína szöuli nagykövetségének közelében, tiltakozásul az ellen, hogy szerintük részrehajlóan ítélkeztek a bírák a dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolyázókkal szemben a pekingi téli olimpián.

Az Igaz Emberek elnevezésű civil szerveződés tagjai azt követelték, Kína kérjen bocsánatot amiatt, hogy az olimpián "részrehajló" volt a bíráskodás.

A demonstráción résztvevő egyik nő elmondta, korábban ő maga is arra készült, hogy sportoló lesz, és meggyőződése szerint az igazságtalan bíráskodás fiatal versenyzők álmait törheti össze. Bírálta továbbá a dél-koreai kormányt amiatt, hogy egy szóval sem tiltakozik Kínánál az olimpián történt eset miatt.

Hétfőn a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres versenyében kizártak két dél-koreai versenyzőt, egyiküket, Li Dzsune Szeót az elődöntőben a később bronzérmes Liu Shaoang elleni szabálytalan manőver után. Kedden a dél-koreaiak hivatalos panaszt nyújtottak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz és a Nemzetközi Korcsolya Szövetséghez (ISU) a pekingi bíráskodás miatt.

Ugyancsak tiltakozott a bíráskodás ellen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), miután elutasították a magyar csapat óvását az 1000 méteres döntőben történtek miatt. Liu Shaolin Sándor megnyerte a finálét, ám utólag a versenybírók sárga lappal nemcsak megbüntették, hanem az egész mezőny végére is sorolták.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×