eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kozuback Kamilla bemutatja gyakorlatát a női hódeszkások slopestyle versenyszámának selejtezőjében a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az első 20-ban zárt az első magyar hódeszkás olimpikon – videó

Kozuback Kamilla nem jutott be a döntőben félcsőben a pekingi téli olimpián.

Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja a 19. helyen zárta a félcső selejtezőjét, így nem jutott döntőbe a pekingi téli olimpián.

A selejtezőből 22 induló próbált bekerülni a legjobb 12 közé, ami a csütörtöki fináléhoz kellett.

A 17 éves magyar sportoló az első csúszásánál láthatóan a biztonságra törekedett, ugrásai nem voltak komplikáltak, a legnagyobb 3,4 méter, míg átlagosan 2,5 méter magasak voltak. A zsűri 35,50 pontra értékelte a produkciót, mellyel a 16. helyen állt, a 12.-től közel 30 pontra volt.

A másodikban már lendületesebben ment, a korábbinál magasabbakat ugrott, ám a félcső utolsó szakaszánál rontott és elesett, így csupán 15 pontot érdemelt ki a bíráktól, s végül a 19. pozícióban zárt.

"Nem ez a legerősebb számom, a szezon közben sem sokat gyakorlom,

de szerencsére itt most ki tudtam használni mind a három edzésnapot. Új trükkökkel is próbálkoztam. Remélem, a családom és Magyarország büszke rám, hogy indulhattam az olimpián" - mondta az M4 Sportnak Kozuback Kamilla, aki szombaton slopestyle-ban is elindulhatott, s ott a 28. helyen végzett.

Édesapja, Kozuback Jeremy elmondta, hogy van rá minimális remény, hogy Kamilla elinduljon kedvenc számában, a big airben is - a selejtezőt hétfőn rendezik -, és akkor nem kell hazautaznia pénteken Pekingből Calgaryba.

"Nagyon boldog vagyok, ahogy Kamilla teljesített most, az első talán a legjobb futama volt az idényben. Olyan trükköt is bemutatott sikerrel, amit csak pár napja gyakorolt. Jeleztük a nemzetközi szövetség felé, hogy ha lehetőség van rá, induljon big airben. Várjuk a választ, legkésőbb csütörtökre ígérték. Természetesen akkor van értelme maradni, ha előtte lehet edzeni a big air pályán Pekingben" - nyilatkozta Kozuback Jeremy.

Frissítés: Az édesapa később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lánya végül nem kapott rajtengedélyt, így

a big airben nem állhat rajthoz

a nemzetközi szövetség döntése értelmében.

Magyar Snowboard Szövetség elnöke, Bécsy Balázs közleményben jelezte, hogy Kozuback az elvárásokat túlteljesítette, és a pekingi pályával nem csak a tapasztaltabbak birkóztak meg nehezen.

"Kamilla nagyon tehetséges sportoló, Pekingben is szép ugrásokat láttunk tőle, a tudása, hozzáállása megvan, amit bőven van ideje fejleszteni a következő években. A személyisége is adott hozzá, hiszen fegyelmezett, nyugodt és szorgalmas, és aki ilyen mentális teherrel, miszerint első magyar snowboardosként képvisel egy országot, beugróként alig tudott gyakorolni egy olimpiai bemutatkozáshoz a slopestyle-ban, azután egy gigantikus félcsőben ilyen szép ugrásokkal végig tudott menni egy Covid-eljárásokkal szigorított olimpián, annak nagy jövőt jósolok a pályán" - fogalmazott az elnök.

Hozzátette:

a sportág fejlődése fontos mérföldkőhöz ért a szereplésével.

"Szeretnénk, ha Kamilla olimpiai tapasztalata és Fricz Botond világversenyes tapasztalata jó példával szolgálna a soron következő generációnak, és minél több fiatal foglalkozna a snowboarddal versenyszerűen is. Kamilla nagyszerű bemutatkozása és bátorsága azt a falat törte át, hogy egy nyári sport fókuszú országból több havas sportban is ki lehet jutni egy téli olimpiára!" - mondta az elnök.

A selejtezőből a címvédő amerikai Chloe Kim jutott a legjobb eredménnyel döntőbe, melyet csütörtökön rendeznek.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×