eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Tűzijáték a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok megnyitóünnepségén 2024. augusztus 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Óriási érdeklődés kísérte a paralimpia megnyitóját

Több mint tízmillióan követték a francia televízióban a párizsi paralimpia szerda esti megnyitóját.

"Tisztában vagyunk vele, milyen fontos a nyitóünnepség a helyiek lelkesedésének felkeltése szempontjából" - mondta Thierry Reboul, a Párizs 2024 kreatív igazgatója, majd hozzátette, példátlan az érdeklődés a paralimpia iránt. Reboul szerint nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a három és fél órás ceremóniát illetően, amely új mércét állított az elkövetkező játékok szervezői elé.

A párizsi paralimpiára eddig 2,1 millió jegyet adtak el az elérhető 2,5 millióból, ugyanakkor további 300 ezer tartalékbelépőt is fel tudnak majd szabadítani, ha erre szükség lenne. Amennyiben minden jegyet értékesítenének, megdöntenék a londoni rekordot: a 2012-es paralimpián 2,7 millió belépő talált gazdára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Lángokban állt a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap

Lángokban állt a moszkvai olajfinomító ukrán drónok miatt, új célpontokat találtak az oroszok Ukrajnában – Háborús híreink vasárnap

Legalább 158 ukrán drónt leszedett az orosz légvédelem szombatról vasárnapra virradó éjjel, és állítólag ezek lehulló darabjai okozták Moszkva dél-keleti részén az olajfinomítóban a tüzet, amelyet vasárnap reggel az orosz hatóságok a komplexitása miatt a legmagasabb riasztási fokozatba soroltak. Ukrán drónok a Közép-Oroszország ellátása szempontjából kulcsfontosságú konakovói és a kashirai áramtermelő egységeket is támadták drónokkal. Közben az ukrán légvédelem is rengeteg feladatot kapott az éjjel, többek között a szumi régióban, és a jelek szerint az orosz támadások új célpontokat találtak: az ukrán gabonát, illetve a mezőgazdasági termékek logisztikai bázisait. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videójában ismét azt szorgalmazta, hogy a nyugati hatalmak oldják fel a területi korlátozást, és így mélyen Oroszországon belül támadhassák az orosz rakéták indító állásait. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 17:25
×
×
×
×