eur:
390.58
usd:
359.57
bux:
73053.13
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
A spanyol Rafael Nadal nyilatkozik a sajtó képviselőinek, miután az amerikai MacKenzie McDonald 6:4, 6:4, 7:5-re legyőzte őt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

Nadal mégis edzett, de vajon játszik-e Fucsoviccsal?

Egyelőre kétséges, hogy a 22-szeres Grand Slam-bajnok teniszező, Rafael Nadal vállalja-e az egyesbeli szereplést és a Fucsovics Márton elleni mérkőzést vasárnap a párizsi olimpián.

A 38 éves spanyol sztár lemondta csütörtöki edzését, melyen az ötkarikás címvédő német Alexander Zverevvel gyakorolt volna. Edzője, Carlos Moya szerint combsérülés áll a dolog mögött. Pénteken Nadal bekötözött combbal jelent meg a Phillipe Chatrier Stadionban, ahol honfitársával és párospartnerével, Carlos Alcarazzal tréningezett egy órán át.

„Játszani fog, hacsak a felépülése nem vesz rossz irányt” – közölte Moya, aki 1998-ban diadalmaskodott a Roland Garroson. „Szombaton pályára lép a párosban, annál messzebb viszont még nem látunk. Egyelőre nem került szóba az, hogy visszalép valamelyik versenyszámtól, de ha nem lesz teljes értékű az egyéni mérkőzésére, akkor arra is sor kerülhet. A páros nem annyira megerőltető fizikálisan, és abban éremesélyesnek számítanak Carlosszal” – fejtette ki a tréner.

A Nemzeti Sport azt is megírta, hogy Nadal és Alcaraz is alighanem kihagyja majd a péntek esti olimpiai megnyitót, hiszen szombaton együtt lépnének pályára párosban, s a monoton esemény és többórás állás egyértelműen kontraproduktív lenne esetükben.

A 32 éves Fucsovics először találkozhat a 14-szeres Garros-győztes Nadallal, a továbbjutóra pedig minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovic vár a 32 között. Párosban Fucsovics és Marozsán Fábián a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe a nyitókörben, és továbbjutás esetén a Nadal-Alcaraz duó következhet.

Címlapról ajánljuk
Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Megnéztük, milyen a kartonpapír ágy és a hangfürdő – a mindig nyüzsgő olimpiai faluban jártunk

Egyre több a rendfenntartó az utak mentén, ahogy a médiabusz Párizs északi része felé halad - ebből is látszik, hogy fontos helyre, az olimpiai faluba tartunk. Ez város a városban, ahol béke honol, és egy nappal a játékok hivatalos kezdete előtt már hatalmas nyüzsgés volt tapasztalható. Helyszíni riport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×