eur:
392.53
usd:
361.91
bux:
72745.29
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Marozsán Fábián a dán Holger Rune ellen játszik a Hamburgban zajló salakpályás tenisztorna férfi versenyének első fordulójában 2024. július 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Marcus Brandt

Marozsán nem bírt az első kiemelt Rubljovval a negyeddöntőben

A párizsi olimpikon Marozsán Fábián három játszmában kikapott az első helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovtól az 579 320 euró (225 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.

A világranglistán 49. magyar játékos - aki az ötkarikás játékokon a hazai színekben szereplő Ugo Humbert-rel (15.) találkozik majd - az adriai versenyen elképzelhető legnehezebb ellenféllel szállt szembe Rubljov személyében. Az ATP-rangsorban kilencedik ellenfél eddig 16 trófeát gyűjtött, valamennyi Grand Slam-versenyen vívott negyeddöntőt, megfordult a top 5-ben, és eddig 23,5 millió dollárt ütögetett össze. Ugyanakkor az utóbbi hetekben nem volt kirobbanó formában, mivel Halléban, Wimbledonban és Bastadban is az első fordulóban búcsúzott.

Első találkozójukon Marozsán jól kezdett, egyből elvette ellenfele adogatójátékát, ám rögtön jött a brék Rubljovtól is, aki sorozatban négy játékot nyert, és 5:4-nél már a játszmáért adogatott. Azonban a Hajdúszoboszló SE sportolója jól hajrázott, és 51 perc alatt 7:5-re hozta a nyitó felvonást.

A második szett elején az orosz játékos brékelt, majd remekül szervált, és bő fél óra alatt egyenlített, majd lendületből 3:0-ra elhúzott a döntő játszmában. A folytatásban magabiztosan őrizte ezt az előnyt, a csata pedig 1 óra 56 perc alatt végetért. Rubljovra a pénteki elődöntőben a negyedikként rangsorolt argentin Francisco Cerundolo vár.

Eredmény, negyeddöntő:

Andrej Rubljov (orosz, 1.)-Marozsán Fábián 5:7, 6:3, 6:2

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 21:51
×
×
×
×