eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Négygólos vereség Belgiumtól

A nyolcaddöntőben búcsúzott a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Bernd Storck ezt a kezdőcsapatot küldte pályára: Király Gábor - Lang Ádám, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás - Gera Zoltán - Lovrencsics Gergő, Pintér Ádám, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám.

Belgium kezdője így nézett ki: Thibaut Courtois - Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - Axel Witsel, Radja Nainggolan - Kevin De Bruyne - Dries Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard.

Kleinheisler László a bemelegítéskor megsérült, ezért kezdett Pintér Ádám helyette.

Néhány perc mezőnyjáték után Lovrencsics csele után lőhetett a kapura, de nem okozott gondot Courtois-nak. Ezután két belga lehetőség következett: Lukaku lövése Királyról pattant szögletre, majd a magyar kapus fogta De Bruyne próbálkozását.

A 10. percben a Manchester City középpályása ívelhetett be szabadrúgást, Lukaku még lemaradt a labdáról, Alderweireld viszont nem, a védő közelről magabiztosan a kapuba fejelt, Király tehetetlen volt, előnyben a belga csapat (0-1).

A 15. percben De Bruyne tört ki Lukaku indítása után, Király szögletre tolta a labdát.

A 22. percben Juhász lépett bele Hazard lövésébe, majd a másik kapu előtt Dzsudzsák próbálkozott.

A 30. percben a tőle megszokott nagy kedvvel játszó De Bruyne fejesét fogta Király, nem sokkal később Lovrencsics lőtt fölé.

A 34. percben a 16-os előtt Kádár buktatta Mertenst, sárga lap és szabadrúgás, ez utóbbiból De Bruyne nagy erejű lövését Király tolta a felső lécre. A magyar kapus a kezét fájlalta.

A félidő hajrájához közeledve De Bruyne és Lovrencsics, majd Dzsudzsák próbálkozott eredménytelenül, a két magyar kísérlet alig ment mellé.

A 42. percben óriási kavarodás volt a magyar kapu előtt, egyszer Király védett óriásit, majd Nagy lépett bele a labdába, amely így szögletre pattant.

Egygólos belga előnnyel zárult az első félidő - a helyzetek alapján egyáltalán nem érdemtelenül. A magyar csapat nem játszik rosszul, de sokszor nem tudja megakadályozni a gyors, kombinatív támadásokat.

A második félidőre már Elek Ákos érkezett Gera Zoltán helyett. A belgák kezdtek aktívabban, de aztán a magyar csapatnak is volt helyzete, a legközelebb Szalai járt a kapu eltalálásához.

A 66. percben Pintér megpattanó lövését Courtois bravúrral ütötte ki, két perccel később Juhász lőtt alig mellé.

A 78. percben Hazard magát szöktette, tökéletesen adott be, Michy Batshuayinak pedig nem volt nehéz dolga, majd egy perccel később az ellenállhatatlanul befelé cselező Hazard is betalált (0-3).

A 82. percben Szalai lőtt közelről, Courtois beleért, a labda szögletre pattant.

A 90. percben Elek lövése után a belga kapus bravúrral védett, de Carrasco a kontrából kiütésessé tette a válogatottja sikerét (0-4).

A világsztárokkal teletűzdelt belga válogatott Wales ellen folytatja a negyeddöntőben, a magyar csapat búcsúzott az Eb-től.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×