eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Kemény Dénes a vb-elődöntőkről: a kötelező megvolt, jöhet az igazi játék

Kedd este nyolc órától játssza a katari labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjét Argentína és Horvátország. Az InfoRádió vb-szakértője beszélt a két aranylabdás, Lionel Messi és Luka Modric szerepéről is.

Kemény Dénes kiegyenlítettnek érzi az esélyeket, bár szerinte némi nyomást jelenthet a horvátoknak – hiába tettek csodát az eddigiekben –, hogy a többség argentin győzelmet vár a kedd esti elődöntőben. „Habár már az is kiderült, elég jól kezelik a nyomást” – jegyezte meg.

Lionel Messi történelmet írhat, ha megnyeri a világbajnokságot Argentínával. Még ha nem is minden játékszakaszban annyira „penge”, mint korábban azt megszokhattuk tőle, akár a barcelonás korszakában, így is meghatározó a szerepe. A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy véli, bár meglátszik a kora (35), a jelenléte nagyon fontos, egy-egy megvillanása pedig döntő is tud lenni. De ha utóbbi nem lenne, akkor is felnéznek rá és tisztelik a játékostársai, akiknek nagyon kell, hogy a pályán legyen – tette hozzá Kemény Dénes, aki szerint Messi ezt a helyzetet a lehető legjobban kezeli.

„A fizikai paraméterek romlását a tapasztalatával, karizmájával tudja pótolni, ami az ő esetében mintapélda”

– emelte ki.

Hasonló a helyzet Luka Modric esetében, aki már 37 éves, de eddig kulcsfigurája volt a horvátok menetelésének. Kemény Dénes szerint a horvát aranylabdás csak minimálisan gyengült az oroszországi világbajnokság óta, és őt közelebb érzi a karrierje csúcspontjához. Azt is megjegyezte, hogy bár jelentőségük óriási, a két játékos közül egyiknél sem érezte soha azt, hogy célkeresztbe vennék az ellenfél legjobb játékosát, akinél mindenáron jobbak akarnának lenni.

Kemény Dénes végül arról is beszélt, hogy miután az argentin válogatott – ahogyan a francia is – túl van a kötelezőn, tehát a négy közé jutáson, most végre felszabadultabban játszhat. Ugyanakkor ez az ellenfelekről is elmondható, hiszen ők úgy kerültek be az elődöntőbe, hogy az nem volt elvárás, tehát végképp nincs veszítenivalójuk.

A szakember bízik abban, hogy végül nem kerül majd sor tizenegyespárbajra, mert az – főként a vesztesek szerint – egy rulettjáték. Kemény Dénes a franciáktól külön elvárná a bátrabb játékot szerdán Marokkó ellen, mert úgy látta – például az angolok ellen –, hogy eddig leginkább a vezetésüket védték.

„Érdekes lenne, ha kapnának egy gólt a franciák 0–0-nál,

és attól kezdve azt a zseni futballt kellene játszaniuk, amire képesek” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×