eur:
368.64
usd:
345.03
bux:
48358.76
2023. június 7. szerda Róbert
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Kemény Dénes a vb-elődöntőkről: a kötelező megvolt, jöhet az igazi játék

Kedd este nyolc órától játssza a katari labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjét Argentína és Horvátország. Az InfoRádió vb-szakértője beszélt a két aranylabdás, Lionel Messi és Luka Modric szerepéről is.

Kemény Dénes kiegyenlítettnek érzi az esélyeket, bár szerinte némi nyomást jelenthet a horvátoknak – hiába tettek csodát az eddigiekben –, hogy a többség argentin győzelmet vár a kedd esti elődöntőben. „Habár már az is kiderült, elég jól kezelik a nyomást” – jegyezte meg.

Lionel Messi történelmet írhat, ha megnyeri a világbajnokságot Argentínával. Még ha nem is minden játékszakaszban annyira „penge”, mint korábban azt megszokhattuk tőle, akár a barcelonás korszakában, így is meghatározó a szerepe. A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy véli, bár meglátszik a kora (35), a jelenléte nagyon fontos, egy-egy megvillanása pedig döntő is tud lenni. De ha utóbbi nem lenne, akkor is felnéznek rá és tisztelik a játékostársai, akiknek nagyon kell, hogy a pályán legyen – tette hozzá Kemény Dénes, aki szerint Messi ezt a helyzetet a lehető legjobban kezeli.

„A fizikai paraméterek romlását a tapasztalatával, karizmájával tudja pótolni, ami az ő esetében mintapélda”

– emelte ki.

Hasonló a helyzet Luka Modric esetében, aki már 37 éves, de eddig kulcsfigurája volt a horvátok menetelésének. Kemény Dénes szerint a horvát aranylabdás csak minimálisan gyengült az oroszországi világbajnokság óta, és őt közelebb érzi a karrierje csúcspontjához. Azt is megjegyezte, hogy bár jelentőségük óriási, a két játékos közül egyiknél sem érezte soha azt, hogy célkeresztbe vennék az ellenfél legjobb játékosát, akinél mindenáron jobbak akarnának lenni.

Kemény Dénes végül arról is beszélt, hogy miután az argentin válogatott – ahogyan a francia is – túl van a kötelezőn, tehát a négy közé jutáson, most végre felszabadultabban játszhat. Ugyanakkor ez az ellenfelekről is elmondható, hiszen ők úgy kerültek be az elődöntőbe, hogy az nem volt elvárás, tehát végképp nincs veszítenivalójuk.

A szakember bízik abban, hogy végül nem kerül majd sor tizenegyespárbajra, mert az – főként a vesztesek szerint – egy rulettjáték. Kemény Dénes a franciáktól külön elvárná a bátrabb játékot szerdán Marokkó ellen, mert úgy látta – például az angolok ellen –, hogy eddig leginkább a vezetésüket védték.

„Érdekes lenne, ha kapnának egy gólt a franciák 0–0-nál,

és attól kezdve azt a zseni futballt kellene játszaniuk, amire képesek” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kötelezően kitiltatná az EU a Huaweit az 5G hálózatokból

Kötelezően kitiltatná az EU a Huaweit az 5G hálózatokból

Az Európai Unió fontolgatja, hogy kötelező tilalmat vezet be a tagállamok számára, amely megtiltaná, hogy biztonsági kockázatot jelentő cégekkel építsék az 5G-hálózatokat - írja az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Financial Times. Ez a tilalom a Huawei kínai távközlési csoportot is érintené, amellyel kapcsolatban a múltban számos alkalommal merültek már fel biztonsági aggályok. A tárgyalásokra állítólag azért kerül sor, mert Brüsszelben egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy egyes nemzeti kormányok csak megkésve foglalkoznának ezzel a kérdéskörrel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×