eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A kameruni Vincent Aboubakar ünnepel, miután megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Kamerun-Szerbia mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. november 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Soha nem találná ki, hogy a Kicker sportmagazin szerint ki volt eddig a vb legjobbja

Európa egyik legtekintélyesebb sportújságja, a német Kicker mérkőzésről mérkőzésre osztályozza a játékosok teljesítményét a katari labdarúgó-világbajnokságon. Az ottani hagyományoknak megfelelően az 1–6-os skálán ad jegyeket, a legjobb osztályzat a világklasszis teljesítményért járó 1-es.

Négy mérkőzés van hátra, a lista élcsoportja jelent „némi” meglepetést. Egy ilyen esetben megszokott, hogy a vártnál jobban szereplő csapatok játékosai előkelőbb osztályzatokat kapnak, ennél fogva uralják az élcsoportot. Gondolhatnánk, ilyen, például, a marokkói válogatott. Ezúttal azonban a legjobb marokkói, Bunu kapus csak a huszonegyedik.

De a horvátok sem állnak – ebben a tekintetben – sokkal jobban. Dominik Livakovic ugyan nyolcadik, de a legjobb mezőnyjátékosuk, Josko Gvardiol csupán a 34. helyezett. Nem találkozik a mi ízlésünkkel, hogy Luka Modric és Ivan Perisic holtversenyben, csak a 166. helyre fért be. Zlatko Dalic válogatottja a csapatok átlagosztályzatát tekintve mindössze a tizenegyedik – miközben egyike a négy elődöntősnek.

Ezen a listán egyébként a franciák állnak a legjobban, a marokkóiak negyedikek – a kettő között van a negyeddöntőjét elveszítő brazil és angol válogatott.

Ami az egyéni rangsort illeti, az első tíz, illetve tizenegy:

  • 1. Vincent Aboubakar (kameruni),
  • 2. Kylian Mbappé (francia),
  • 3. Antoine Griezmann (francia),
  • 4. Lionel Messi (argentin),
  • 5. Bruno Fernandes (portugál) és Wojciech Szczesny (lengyel),
  • 7. Neymar (brazil),
  • 8. Dominik Livakovic (horvát),
  • 9. Casemiro (brazil),
  • 10. Diogo Dalot (portugál) és Mohammed Kudus (ghánai).

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×