eur:
397.42
usd:
371.89
bux:
70458.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Szocsi, 2018. június 30.Az uruguay Edinson Cavani (j) és a portugál Pepe az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Uruguay – Portugália mérkőzésén a szocsi Fist Stadionban 2018. június 30-án. (MTI/AP/Themba Hadebe)
Nyitókép: MTI/AP/Themba Hadebe

Eltilthatnak néhány uruguayit, de csak a válogatottságtól

Az Uruguay-Ghána-mérkőzés nem ért véget, amikor Daniel Siebert lefújta az összecsapást. Az uruguayi játékosok Edinson Cavanival és José María Giménezzel az élen, igazságot kerestek maguknak, inzultálták a játékvezetőt.

A Marca és az uruguayi El País is úgy véli, a német játékvezető több esetben tévedett, de soraikból főleg az olvasható ki, szerintük meggondolatlanok voltak az uruguayi játékosok. A spanyol lap, például, biztosítja olvasóít, hogy a két említett játékost valószínűleg eltiltja a FIFA, de csak a válogatott mérkőzésektől. (Cavani a Valencia, Giménez az Atlético Madrid játékosa, ezért érdekes ez a spanyoloknak.)

Mindketten egy-egy ellenük való ítélet miatt húzták fel magukat. Cavani tizenegyest reklamált a találkozó hajrájában, s különösen azt kérte számon a játékvezetőn, miért nem nézte meg a szituációt a VAR.

Giménez még az előző mérkőzés miatt dühös, de az afrikaiak ellen is igazságtalanságokat tapasztalt. Az ő kezezése miatt kaptak a második fordulóban játszott mérkőzés hajrájában egy vitatott büntetőt a portugálok, ha az abból született gól nincsen, a Celeste továbbjut, s játszhat a brazilokkal a nyolcaddöntőben.

A Marca szerint Uruguay kiesett, ez tény, de Daniel Siebert játékvezetőnek sem jut sok szerep a folytatásban. A 2015 óta a FIFA keretéhez tartozó játékvezetőnek a katari az első világbajnoksága. A Marca nem az uruguayiak által emlegetett hibáit rója fel neki elsősorban, hanem azt, hogy erélytelen volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Minden szakmának és hivatásnak van egy társadalmi megítélése, értékítélete, ami több tényezőből tevődik össze. Ezek között szerepel, hogy a tevékenységre mekkora igény van, mi az egyénre, illetve a társadalomra vonatkozó haszna, milyen hozzáadott értéket képvisel és milyen tudás, kvalitás szükséges az ellátásához. Magyarországon jelenleg az ingatlanközvetítői szakmának van egy fokozatosan javuló, de még mindig érződő negatív megítélése, ami több tényezőre eredeztethető vissza. Az alábbiakban ennek okát vizsgáljuk egyrészt az oktatási/képzési háttér, másrészt az egylépcsős jogi szabályozásban keresve a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 13:50
×
×
×
×