eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A dél-koreai Hvang Hi Csan (pirosban) berúgja csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkőzésen az ar-rajjani Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 2-án. Dél-Korea 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Bombameglepetés, Dél-Korea legyőzte Portugáliát

A dél-koreai válogatott 91. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte a portugál csapatot pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának harmadik fordulójában. Az európai együttes - amelynek nyolcaddöntőbe jutása már biztos volt - így is a csoport élén maradt.

Az ázsiai csapat úgy jutott a 16 közé, hogy több szerzett góllal végzett Uruguay előtt. A Koreai Köztársaság története során harmadszor jutott tovább a csoportkörből.

Az erősen tartalékos összeállításban kezdő portugálok - akiknél Cristiano Ronaldo azért hírmondónak ott maradt a csapatban - gyors vezető góljukat követően technikai fölényüket és kreatív csapatjátékukat juttatták érvényre, míg a hátrányba került dél-koreai ellenfél nem zuhant össze, és gyorsaságában bízott. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de amíg Kim Szung Kjunak játékba is kellett avatkoznia, addig Diogo Costának nem akadt komoly védenivalója. Mégis kétszer utóbbi kapujába került a labda, mert a dél-koreai csapat pontrúgások után váratlanul sok veszélyt jelentett. Az első alkalommal les miatt még elmaradt az egyenlítés, amely aztán a félidő közepén már összejött. A szünetig hátralévő idő enyhe portugál mezőnyfölényt hozott, de a dél-koreaiaknak is akadtak jó periódusaik.

A második felvonásban is a portugálok akarata érvényesült, de a tömörülő dél-koreaiakkal szemben nem találtak rést, így hiába járatták a labdát, a kapura nem jelentettek veszélyt. Miként a kontrákból azért gyakran meginduló dél-koreaiak sem, akiktől elmaradt ugyan a nagy hajrá, de a 91. percben - egy portugál szögletet követően - mégis végigvittek egy gyors ellenakciót, melyet ráadásul góllal zártak, így kivívták a továbbjutásukat.

(A nyitóképen: a dél-koreai Hvang Hi Csan - pirosban - berúgja csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×