eur:
392
usd:
360.22
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
A dél-koreai Hvang Hi Csan (pirosban) berúgja csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkőzésen az ar-rajjani Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 2-án. Dél-Korea 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Bombameglepetés, Dél-Korea legyőzte Portugáliát

A dél-koreai válogatott 91. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte a portugál csapatot pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának harmadik fordulójában. Az európai együttes - amelynek nyolcaddöntőbe jutása már biztos volt - így is a csoport élén maradt.

Az ázsiai csapat úgy jutott a 16 közé, hogy több szerzett góllal végzett Uruguay előtt. A Koreai Köztársaság története során harmadszor jutott tovább a csoportkörből.

Az erősen tartalékos összeállításban kezdő portugálok - akiknél Cristiano Ronaldo azért hírmondónak ott maradt a csapatban - gyors vezető góljukat követően technikai fölényüket és kreatív csapatjátékukat juttatták érvényre, míg a hátrányba került dél-koreai ellenfél nem zuhant össze, és gyorsaságában bízott. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de amíg Kim Szung Kjunak játékba is kellett avatkoznia, addig Diogo Costának nem akadt komoly védenivalója. Mégis kétszer utóbbi kapujába került a labda, mert a dél-koreai csapat pontrúgások után váratlanul sok veszélyt jelentett. Az első alkalommal les miatt még elmaradt az egyenlítés, amely aztán a félidő közepén már összejött. A szünetig hátralévő idő enyhe portugál mezőnyfölényt hozott, de a dél-koreaiaknak is akadtak jó periódusaik.

A második felvonásban is a portugálok akarata érvényesült, de a tömörülő dél-koreaiakkal szemben nem találtak rést, így hiába járatták a labdát, a kapura nem jelentettek veszélyt. Miként a kontrákból azért gyakran meginduló dél-koreaiak sem, akiktől elmaradt ugyan a nagy hajrá, de a 91. percben - egy portugál szögletet követően - mégis végigvittek egy gyors ellenakciót, melyet ráadásul góllal zártak, így kivívták a továbbjutásukat.

(A nyitóképen: a dél-koreai Hvang Hi Csan - pirosban - berúgja csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjában játszott Dél-Korea-Portugália mérkőzésen.)

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Leheletnyivel, de tovább nőtt az üresedés a budapesti irodapiacon

Leheletnyivel, de tovább nőtt az üresedés a budapesti irodapiacon

A teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 4 440 490 négyzetmétert tesz ki, melyen belül 3 603 265 négyzetméter „A” és „B” kategóriás modern spekulatív irodaterület, valamint 837 225 négyzetméter saját tulajdonú irodaház található. Az üresedési ráta tovább emelkedett, a bérirodáknál 16,9, míg a teljes irodapiacon 17,2 százalék, ami több, mint 9 éves csúcsot jelent - derül ki a BRF legfrissebb, 2024 második negyedévi irodapiaci felméréséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×