eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A horvát Andrej Kramaric ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Horvátország-Kanada mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Felállt a sokkból Horvátország – Kanada már biztos búcsúzó

A legutóbb ezüstérmes horvát válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a kanadai csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik vasárnapi mérkőzésén az F csoport második fordulójában, így a tengerentúli gárda kiesett.

Kanada történetének ötödik vb-meccsén először volt eredményes, vereségével viszont eldőlt, hogy már nem juthat tovább a csoportjából, így a házigazda Katar után a második biztos búcsúzó.

Gyors kanadai gól adta meg a mérkőzés alaphangját, a folytatás kiváló iramot, szórakoztató és folyamatos játékot hozott, mindkét oldalon lehetőségekkel. A horvátoknak időbe telt, amíg képesek voltak feltörni a fegyelmezett kanadai védelmet, és igazán veszélyes területre eljuttatni az akcióikat. A 26. percben már a kapuba is betalált az európai együttes, de les miatt elmaradt az egyenlítés, majd Borjan kapus bravúrja kellett ehhez. A szünet előtt aztán a horvátok nyolc perc alatt fordítani tudtak, bár a rivális lendülete addigra picit megtört.

A szünet után támadólag lépett fel Kanada, amelybe a csereember Osorio hozott frissítést. Lüktető volt a tempó, mindkét csapat játékában benne volt az újabb gól. A horvátok területhez jutottak, ami helyzeteket is eredményezett számukra, így Borjannak akadt ismét dolga. A félidő közepén a kanadaiak összjátéka töredezetté vált, a horvátok pedig sokszor lassították a játékot, harmadik góljukkal pedig eldöntötték a meccset. Kanada ereje és lendülete addigra elfogyott, hiába érkeztek a cserék, a hajrában már nem volt gólveszély a játékukban. A rutinos horvátok kihasználták az ellenfél megroppanását, magabiztosan őrizték az előnyüket, a lefújás előtt pedig a kitámadó riválissal szemben kontrából megszerezték a negyedik góljukat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×