eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jekatyerinburg, 2018. június 21.A francia Samuel Umtiti, miután csapata 1-0-ra győzött a Franciaország – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában Jekatyerinburgban 2018. június 21-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)
Nyitókép: MTI/AP/Natacha Pisarenko

Kemény Dénes: törvényszerű, hogy a sztárok nem csillognak

Törvényszerű, hogy a legnagyobb sztárok teljesítménye hullámzik, ilyenkor az a csapat nyer, ahol van valaki, aki a helyükre lép. A franciák találtak ilyet, a belgák nem - fejtette ki Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív szakértője az oroszországi labdarúgó-világbajnokság francia-belga elődöntője után.

Kemény Dénes emlékeztetett arra, hogy egy nappal korábban jelezte, jó eséllyel előléphet fontos szerepkörbe egy olyan játékos, akit eddig nem nagyon láttunk, mert ez a törvényszerűsége egy ilyen hosszú világversenynek. Márpedig a védő Samuel Umtiti gólja döntötte el a francia-belga világbajnoki elődöntőt. A kulcsemberek, az eddigi gólfelelősök viszont nem csillogtak, és az InfoRádió vb-szakértője szerint ez teljesen természetes.

"Két oka vannak, amiért a sztárok vissza szoktak esni, vagy legalábbis haloványabbá válnak:

az egyik, hogy egyre nehezebb megtalálni azt az egészséges belső feszültséget, amely szükséges a jó teljesítményhez, a másik pedig, hogy egyre jobban felkészülnek belőlük"

- mondta Kemény Dénes, és hozzátette, a franciák találtak egy olyan játékost, aki a klasszisok helyére lépett, a belgák nem.

A háromszoros olimpiai bajnok pólóedző szerint a teljesítmény hullámzása egy ilyen egy hónapos sorozatban benne van.

"Sokszor megéltem egy kéthetes olimpia alatt is, hogy

meghatározó játékosok nagyszerűen teljesítenek, majd halványabban, de szerencsére olyankor egy másik ember a helyükre tudott lépni"

- mondta Kemény Dénes, de szerinte még egy faktor játszott kulcsszerepet az elődöntőben: a szerencse. A belgák egy szöglet utáni szerencsétlen öngóllal jutottak előnyhöz a brazilok elleni negyeddöntőben, most pedig a franciák voltak szerencsések, mert Umtiti fejesénél még Fellainit is érintette a labda, mielőtt a belga kapuba került.

"Egy ilyen tornán az is törvényszerűség, hogy a szerencse forgandó: ha valakinek kifejezetten a segítségére siet, akkor lehet, hogy egy-két meccsen belül visszakapja" - összegzett a szakértő.

A szerda esti horvát-angol elődöntő kapcsán egy érdekes szempontra hívta fel a figyelmet. A dánok, majd az oroszok ellen is tizenegyesekkel továbbjutó horvátokról érdekes benyomása lett.

"Az, hogy jól tudnak futballozni és szép focit játszanak, nem újdonság, de mindkét tizenegyespárbajukat úgy nyerték meg, hogy lelkileg ők voltak hátrányosabb helyzetben. Az egyik meccsen az utolsó percekben tizenegyest hibáztak, a másikon a hajrában kaptak egyenlítő gólt. Ilyenkor általában az, akinek már a kezében van a továbbjutás, kevésbé bírja a tizenegyesekkel járó lelki terhelést. Mindkétszer túlvergődték magukat, ezért

az angolok nem írhatják le őket, mert a horvátok, túl a futballtudáson, nagyon erős lelkiállapotban vannak"

- mondta Kemény Dénes.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszélt Cristiano Ronaldo Juventusba igazolásáról is, és szerinte jól döntött a portugál csatár, hogy 34 évesen úgy határozott, elhagyja a Real Madridot.

"Nincs vesztenivalója. Akkor lett volna, ha a Realban marad a sorozatos BL-győzelmeket követően.

Abszolút nem kockáztat, mert, ha nem sikerül a Juvéval BL-t nyernie, nem számít, hiszen nélküle sem sikerült. Ha viszont összejön, még nagyobb történelmet ír"

- mondta Kemény Dénes, és hozzátette, az utolsó olyan pillanat volt, amikor egy klubváltással, az utolsó nagy pénzügyi manőverrel mindenki jól járhatott.

"Megemelték a fizetését is, de ez az ő esetében inkább presztízs, mert százmillió dollár feletti éves reklámszerződései vannak, nem a pályán megdolgozott fizetése a legfontosabb bevétele" - mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×