eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyizsnij Novgorod, 2018. július 6.A francia Olivier Giroud az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének Uruguay – Franciaország mérkőzésén Nyizsnij Novgorodban 2018. július 6-án. (MTI/AP/Petr David Josek)
Nyitókép: Petr David Josek

Kemény Dénes: mindenki megy majd előre, mint a mozdony

Az elődöntőkben már csökken az edzők szerepe, és egy-egy játékos lelkiereje dönthet a továbbjutásról - mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Franciaország-Belgium labdarúgó-világbajnoki elődöntő előtt. Az InfoRádió vb-szakértője szerint nem a fizikai állapot dönt majd, mert az adrenalin és a motiváció miatt ez már nem számít.

Kemény Dénes már korábban kijelentette, hogy a francia válogatottat tartja a legesélyesebbnek a világbajnoki aranyra, de most az eddig százszázalékos belgák ellen is jobbnak látja, mert több a klasszis náluk. Az InfoRádió vb-szakértője azonban most emlékeztetett, hogy ez így volt az Európa-bajnokság döntőjében is, amikor a portugálokkal játszottak a franciák, ráadásul Párizsban, mégsem tudtak győzni. A háromszoros olimpiai bajnok pólóedző szerint nagyon sokat számít a lelki állapot, hogy ki tudja a hatodik meccsen önmagát leginkább megvalósítani.

"Csendben megjegyzem, hogy kezd csökkenni az edzők szerepe, szerintem

nem bravúros cseréktől lesz majd hangos a sajtó, hanem sokkal inkább egy-egy játékos lelkiereje hozhatja meg a győzelmet"

- mondta Kemény Dénes, de azért tartja a tippjét, szerinte 60:40 arányban a franciák a kedd esti vb-elődöntő esélyesei.

A párharc eldöntésére képes játékosok közül két, egyaránt az angol élvonalban futballozó centert emelt ki. A belga Romelu Lukaku eddig a vb-n nemcsak eredményes volt, hanem jól segítette a társakat is, a brazilok ellen például a belga kapitány kitette a jobb oldalra, és ez bejött, erősen kellett rá koncentrálniuk a védőknek.

A franciáknál ugyanezen a poszton Olivier Giroud játszik, s noha ő is sokat segít csatártársainak a helyzetek kialakításában, gólt még nem szerzett.

"Ez érdekes, mert a Premier League-ben eredményes szokott lenni, most még nem volt, de amilyen a lélektana egy ilyen hosszú világversenynek, lehet, hogy most ő lesz a nyerőember"

- tippelte Kemény Dénes, és kitért arra is, hogy a csaknem négy hete zajló torna mennyire megterhelő a futballistáknak. Szerinte csak az idősebb, harminc év feletti sportolóknál igényel ez különleges bánásmódot, a fiatalabbaknál ez nem szempont.

"Nem lesz olyan a két elődöntőben és a helyosztókon, hogy egyszer csak összeomlik fizikailag az utolsó húsz percre valamelyik csapat.

Már olyan erős az adrenalin és a motiváció, hogy nem fog számítani a fizikai állapot, mindenki megy előre, mint a mozdony"

- mondta a vb-szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×