eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szocsi, 2018. június 18.A belga Romelu Lukaku, miután berúgta csapata harmadik gólját a Belgium – Panama mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában a szocsi Fist Stadionban 2018. június 18-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: Matthias Schrader

A hibátlanok az áthatolhatatlanok ellen

A fogadóirodák biztosabb brazil győzelemre számítanak a ma esti negyeddöntőben, mint amit a két csapat játékosállománya indokolna. A belgák erősek, s eddig minden mérkőzésüket megnyerték a rendes játékidőben – még ha ez a japánok ellen csak kevesen is múlott.

Igazi sztárparádénak ígérkezik a péntek esti kazanyi találkozó. A Manchester City, a Liverpool, a Chelsea és a Paris Saint-Germain is ad játékost mindkét csapat keretébe. A braziloknak nagyon jó támadójátékosaik vannak (Neymar, Coutinho, Gabriel Jesus, Firmino, Willian), de szenzációsan védekeznek is egyben,

a tornán 360 (illetve a hosszabbítások miatt, körülbelül 380...) perc alatt mindössze egy gólt kaptak, az is szabálytalan volt.

Tite számára a védelem biztonsága alaptétel, s ezen még az sem változtatott eddig, hogy a mexikóiak ellen, például, az eredetileg tervezett védőnégyeséből ketten nem játszhattak, sőt, még a Daniel Alves sérülése után első számú jobbhátvédnek gondolt Danilo is kidőlt. (Mi több, azóta Danilo újra megsérült, biztosan nem játszhat már a tornán, bármeddig is jutnak a brazilok. Kérte, szurkolóként hadd maradjon a csapattal.)

Alisson Beckernek szinte még alig akadt védeni valója, ellenben Thiago Silva és Miranda kiválóan játszik előtte, ráadásul kirívó szabálytalanság nélkül, ebből következően sárga lap nélkül játszottak eddig. Romelu Lukaku, a belgák csatára is elismeri a brazil védelem erejét, de úgy gondolja, ők fel fogják tudni törni. (Mi mást mondhatna?)

Kétségtelen tény, hogy a tornán eddig a „Vörös Ördögök" szerezték a legtöbb gólt, tizenkettőt. Leszámítva az angolok elleni meccset (1-0), amikor az ászok pihentek, egyik ellenfél, Tunézia, Panama és Japán sem úszta meg három kapott gól alatt, más kérdés, hogy aligha sorolható bármelyiknek is a védelme a világ legjobbjai közé.

Roberto Martínez szövetségi kapitány azon gondolkodik, hogy helyet szorít a kezdő csapatban a japánok elleni mérkőzés két hősének, az akkor egyaránt csereként beálló Nacer Chadlinak és Marouane Fellaininek. Ha megteszi, Dries Mertens és Yannick Carrasco maradhat ki.

Egy belga cég visszaadja a vásárlóinak a megvett tv-k árát, ha a Vörös Ördögök eljutnak tizenhat szerzett gólig a tornán – most tizenkettőnél vannak,

tehát ahhoz, hogy jól járjanak a vásárolók, a csapatnak túl kell jutnia a brazilokon.

Az ötszörös világbajnoknál Casemiro biztosan nem játszik az eltiltása miatt, nagy valószínűséggel Fernandinho áll a helyére. A brazil sajtó javasolja Titének, hogy a gólképtelen Gabriel Jesus helyett kezdjen Firmino, de erről legfeljebb az utolsó pillanatban dönt a kapitány. Douglas Costa felépült, de aligha szorítja ki a kezdő csapatból Williant, aki a mexikóiak ellen a mezőny egyik legjobbja volt.

A két válogatott eddig egyszer találkozott egymással világbajnoki mérkőzésen: a 2002-es, a Távol-Keleten rendezett tornán a brazilok 2-0-ra nyertek – s aztán világbajnokok lettek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×