eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szamara, 2018. június 28.A szenegáli Mbaye Niang (háttal) a kolumbiai Yerry Mina az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportja harmadik fordulójának Szenegál - Kolumbia mérkőzésén Szamarában 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: Wallace Woon

Ilyen még nem történt a vb-ken

Véget ért a 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportszakasza, az utolsó négy mérkőzés alapján a G csoportban Belgium végzett az élen Anglia előtt, a H-ban pedig Kolumbia lett az első, Japán pedig a második. Az ázsiaiak a Fair Play-táblázaton elfoglalt jobb helyüknek köszönhették a továbbjutást Szenegállal szemben.

A lengyelek összeszedték magukat az utolsó mérkőzésre, Jan Bednareknek, a Southampton védőjének a góljával legyőzték az eddig veretlen japánokat, így mégsem távoznak pont nélkül. (Korábban ez csak egyszer fordult elő, 1938-ban, amikor a brazilok elleni 6:5-ös vereség után.) 1986 óta először zártak kapott gól nélkül vb-mérkőzést. Ellenben 2002 óta először végeztek az utolsó helyen a csoportjukban. A meccs végén a győztes szomorkodhatott, a vesztes örülhetett, miután türelmetlenül kivárta, hogy véget érjen a párhuzamos mérkőzés.

Azon a játéknap előtt csak a harmadik helyen álló kolumbiaiak 1-0-ra legyőzték a szenegáliakat, s megelőzték riválisukat. Az egyetlen gólt Yerri Mina, a Barcelona hátvédje fejelte. Kolumbia mindössze harmadszor jutott túl a csoportmérkőzéses szakaszon, 1990 és 2014 a korábbi két dátum. Szenegál először veszített mérkőzést a rendes játékidőben vb-történetében, s ezzel kiesett. A mostani oroszországi tornán három válogatott akadt, amelyik annak ellenére kiesett, hogy az első mérkőzése után három ponttal állt, a másik kettő Irán és Szerbia. Ezzel szemben

egyedül a kolumbiaiak jutottak tovább azok közül, akik nulla ponttal álltak az első kör után.

A szenegáliak a vereség ellenére majdnem továbbjutottak, hiszen a pontszám mellett három másik faktorban is azonosan zártak a japánokkal. De kettővel több (6-4) sárga lapot szedtek össze a 270 játékperc alatt a csoportszakaszban - ez döntött, először a vb-k történetében.

A G csoportban a korábban már kiesett két csapat közül a panamaiak szereztek vezetést, de aztán a tunéziaiak fordítottak, s nyertek 2-1-re. Az afrikaiak 13 nyeretlen meccs után nyertek világbajnokságon, ez mindössze a második sikerük, az első 1978 óta. Panama találata öngólból esett, Meriahról pattant a hálóba a labda. Ez volt a világbajnokságok törrténetének ötvenedik öngólja.

A két európai gárda egyaránt tartalékosan, a sztárjait pihentetve lépett pályára. Ebből éppen olyan unalmas első félidő sült ki, mint a francia–dán meccs volt. A belgák a második félidőben Januzaj látványos góljával megszerezték a vezetést, s végül nyertek. Függetlenül attól, hogy így a nehezebb ágra kerültek.

Uruguay és Horvátország mellett Belgium a torna harmadik, még százszázalékos csapata.

A „Vörös Ördögök" a legutóbbi hét vb-csoportmeccsüket megnyerték. Az angolok 1986 óta először maradtak nem 0-0-s vb-meccsen szerzett gól nélkül. A háromoroszlánosok éppen úgy 11-szer kísérleteztek lövéssel, mint Panama ellen – de akkor hat gólig jutottak.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×