eur:
389.34
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kazany, 2018. június 26.Joachim Löw szövetségi kapitány a német futballválogatott kazanyi edzésén 2018. június 26-án. Németország másnap Dél-Korea ellen játszik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: Robert Ghement

Kemény Dénes: meccs után a kabinos is tudja, mit kellett volna csinálni

A vereség mindig az edző felelőssége - mondta a címvédő németek kudarcáról és vb-búcsújáról Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A korábbi sikerkapitány szerint nem mindegy, hogy semmi nem jött össze a németeknek, vagy összeroppantak a nyomás alatt.

"Ha Gary Lineker nem lenne ilyen jó fizikai állapotban, azt mondanám, hogy forog a sírjában. Úgy tudtuk eddig tőle, hogy a futballt huszonketten játsszák, és a végén a németek nyernek. Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb meglepetése" - mondta a világbajnoki címvédő búcsújáról Kemény Dénes, és hozzátette, a németek emberemlékezet óta mindig ott voltak a világversenyek végjátékában.

A kudarcban nagy szerepet játszott, hogy a németek két mérkőzésükön is gólképtelenek maradtak, és a koreaiak elleni sorsdöntő csatában gólhelyzetek sokaságát hagyták ki.

"Van olyan nap, hogy semmi sem jön össze, ez minden csapattal előfordul, még a legjobbakkal is.

Az a kérdés, hogy a német válogatott játékosai a feszültség, a nyomás, a nagy tét miatt hibáztak, vagy egyszerűen csak rossz napjuk volt. Az utóbbit az el lehet fogadni, mert emberek vagyunk, de ilyen szintű sportolóktól az elfogadhatatlan, ha azért hoz rossz döntéseket, mert egy mérkőzés nagyon fontos" - mondta az egykori sikerkapitány, aki egyetért Joachim Löw német szakvezetővel, aki elismerte a felelősségét a kudarcért, de nem mondott le a posztjáról.

"Erre aludni kell.

A felelősség vereség esetén nyilván mindig az edzőé,

győzelemnél hajlamosak a szurkolók a legjobb játékosokat dicsérni, miközben azért győzelemnél is nagy jelentősége van az edzőnek. A vereségnél még nagyobb, ezért Löw a lehető legjobb választ adta a mérkőzés után" - mondta a vízilabdázókkal három olimpiai bajnoki címet is nyerő szakember, és szerinte a játékosok formáját nem lehet igazán számon kérni a Löwön, mert egy szövetségi kapitány készen kapja a játékosokat, sokkal kevesebbet dolgozik velük, mint egy klubedző.

A német gólképtelenséget látva felvetődik a kérdés, hogy hibázott-e a szakvezető, amikor kihagyta a vb-keretből is azt a Leroy Sanét, aki kiváló formában futballozott a Manchester Cityben.

"Meccs után a kabinos is tudja, hogy mit kellett volna csinálni.

Az a bátor, aki az ilyen döntéseket az első meccs előtt kritizálja. Nekem is volt sok olyan megkérdőjelezhető döntésem, amely miatt a végeredmény után mindenki veregette a vállamat, de előtte mindenki csendben hallgatott" - mondta Kemény Dénes, és hozzátette, ha a németek a sok helyzetből egyet belőnek, és nyernek 1-0-ra, akkor most mindenki arról beszélne, hogy Löw kiváló döntést hozott.

Az F csoportban a papírforma érvényesült az InfoRádió vb-szakértője szerint, legfeljebb a szerbek érezhetik magukat csalódottnak, de a három meccsen összességében nem nyújtották azt a teljesítményt, ami kellett volna a továbbjutáshoz.

"Annak, hogy a brazilok továbbmentek, mindenki örül. Aki szereti a focit, nem tudja elképzelni talán még a legjobb négyet sem nélkülük, nemhogy a legjobb tizenhatot" - vélekedett Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×