eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Faragó Tamás: a nők mindenre képesek

Faragó Tamás: a nők mindenre képesek

Akár a végső győzelemre is esélyesnek tartja a női válogatottat a világbajnokságon Faragó Tamás, az InfoRádió állandó vízilabda-szakértője. Az olimpiai és világbajnok pólós szerint a férfiaktól is minimális elvárás a legjobb négy közé kerülés, bár szerinte a negyeddöntő lesz a legnehezebb akadály.

Megkezdi szereplését a vasárnap este a női vízilabda-válogatott a világbajnokságon. Bíró Attila csapata másfél éve Európa-bajnok volt, a riói olimpián immár hagyományosan negyedik lettek, az InfoRádió azt kérdezte állandó szakértőjétől, Faragó Tamástól, hogy most mire lehetnek képesek a magyarok.

"A nők mindenre képesek, és ez nem vicc.

A negyedöntőbe jutás nem okozhat gondot, a legjobb négy közé biztosan bekerülnünk. A válogatottnak visszatérő problémája az elődöntő megnyerése. Ha ezt meg tudjuk oldani, a döntőben, legyen akár az amerikai csapat az ellenfél, a győzelmet is ki tudjuk csikarni" - mondta az olimpiai és világbajnok legenda, aki korábban hosszú ideig vezette a női válogatottat is.

A magyar együttes Japán ellen kezd, Faragó Tamás sok nézőre és látványos játékra számít, de arra figyelmeztetett, hogy a női vízilabda látványosan fejlődik, és már Brazília és Japán is felzárkózott az élmezőnyhöz.

"Jó hírverő mérkőzés lesz, az a fajta kultúra, amelyet a japán válogatott képvisel, ezen a meccsen is meglátszik majd. Azt várom, hogy

a csajok átlagon felüli teljesítménnyel biztos győzelmet aratnak"

- jelentette ki Faragó, és fontosnak nevezte, hogy a magyar válogatottban sok sztár van, a világ legjobbjai közé tartoznak, elsősorban Keszthelyi Ritát emelte ki, és ezeknek a játékosoknak főszerepet is kell játszaniuk. Arra is figyelmeztetett, hogy a válogatott eredményességét nagyban befolyásolja a kapusteljesítmény, ezért ha Kasó Orsolya és Gangl Edina átlagon felül véd, akkor nagyban megkönnyítik a dolgukat.

A férfiak hétfő este szállnak először vízbe a Hajós uszodában azok után, hogy tavaly Eb-bronzérmesek voltak, majd ötödikek lettek Rióban. Most Ausztrália ellen kezdenek.

"A magyar válogatottnak meg kell küzdenie a saját nimbuszával.

Megszoktuk, hogy a férfiválogatott a legsikeresebb csapat Magyarországon. Büszkék vagyunk a csapatra, mindig képesek a győzelemre, ezért bármilyen erősségű csapatunk van, mindenki győzelmet vár" - mondta Faragó Tamás. Az elvárásról azt mondta, a minimum a legjobb négy közé kerülés, de szerinte a férfiaknak a legnehezebb mérkőzésük a negyeddöntő lesz.

Az első ellenfél Ausztrália lesz, és a szakértő szerint nehéz mérkőzés jön, elsősorban azért, mert mindenki magától értetődő győzelmet vár.

"Ausztrália annál jóval erősebb, hogy azt gondoljuk, elég, ha bemegyünk a vízbe. Nagyon taktikus, küzdelmes mérkőzést várok, mert az ausztrál vízilabda jó, a játékosok nagyon harcosak, mindent megtesznek a csapatért.

A bemutatkozás nem lesz könnyű, de biztos győzelmet várok"

- vélekedett Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×