eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Májusig csak a lelátón lesz közönség a Duna Arénában

Májusig csak a lelátón lesz közönség a Duna Arénában

A budapesti vizes világbajnokság után sem lesznek azonnal nyitva a vb-nek otthont adó létesítmények, miután augusztusban masters vb lesz Budapesten. A legtöbb uszoda szeptembertől várja a lakosságot, a Duna Arénát pedig átépítik, így korlátozottan lesz nyitva.

A pénteken kezdődő vizes világbajnokság a legtöbb fővárosi uszodát igénybe veszi és várhatóan csak szeptembertől lesz nyitva a lakosság számára. Pár nappal ezelőtt a hvg.hu írt arról, hogy a felújított margitszigeti Hajós Alfréd uszoda és a Széchy uszoda a korábbi átadása ellenére sem fogad vendégeket, a Nemzeti Sportközpontok internetes oldala szerint

a várható nyitás szeptember 1-jén lesz.

 A világbajnokság után lesz ugyanis a masters vb, amelynek a Duna Aréna mellett a Hajós Alfréd uszoda lesz a helyszíne. Ezt a létesítményt és a Széchy uszodát a vizes vb-re újították fel 1,6 milliárd forintból.

A világbajnokság alatt a Császár-Komjádi uszodában versenyeket nem rendeznek, edzéshelyszínként használják majd a vb-n részt vevő csapatok és sportolók. Ezt a létesítményt még a világbajnokság előtt átadják.

A Duna Arénában is masters versenyek lesznek augusztusban. Az új létesítmény azonban nem lesz teljesen elérhető a lakosság számára utána sem, mert át kell építeni a márciusban átadott uszodát – mondta korábban az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos.

"Szeptemberben tudunk nekiállni a nagy átalakításnak, szétszereljük az épületet, és jövő májusra fogunk elkészülni, és addigra készen leszünk a Dagály fürdő bővítésével és felújításával. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy szakaszosan használni lehessen a medencék nagy részét" - mondta a kormánybiztos.

Fürjes Balázs elmondta, az építkezés alatt is használható lesz majd a felújított Hajós, Komjádi és BVSC-uszoda. A kormánybiztos kiemelte, hogy a jövőre véget érő átalakítás után már mindenki használhatja az új uszodakomplexumot.

"A Duna Aréna nyitva lesz a közönség számára, a hét minden napján reggeltől estig" - mondta Fürjes Balázs, és hozzátette: az ideiglenes lelátó részeit is felhasználják, várhatóan P+R parkolók épülnek belőlük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×