eur:
393.77
usd:
368.81
bux:
65759.72
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ezeket az utakat kerülje el a vizes vb idején

Ezeket az utakat kerülje el a vizes vb idején

A budapesti vizes-világbajnokság helyszíneire közlekedő BKV-járatok sűrűbb követési idő szerint járnak, de több helyütt forgalomkorlátozásra kell számítani.

A vizes vb eseményei négy budapesti helyszínen zajlanak péntektől: a Dagály fürdő területén felépült Duna Arénában, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a Városligeti-tónál, és a Batthyány téri Duna-parton. Megközelítésük a versenyek idején, július 14. és 30. között a megszokottnál gyorsabb lesz BKV-járatokkal, ugyanis a buszok, villamosok, metrók, trolik sűrűbb követési idővel közlekednek.

A Duna Aréna közelében lezárják a forgalom elől a Népfürdő utcát a Vizafogó utca és a Cserhalom utca között, a Róbert Károly körút–Váci út–Népfürdő utca–Dagály utca által határolt területre, továbbá a Bodor utcába és a Turbina utcába

kizárólag a XIII. kerületi lakosok hajthatnak be.

A Csavargyár utcából és a Fiastyúk utcából nem lehet balra, a Váci útra kanyarodni, csak egyenesen haladhatnak az autósok.

A Batthyány térnél a Duna-parti sportesemények miatt a Budai alsó rakpart egy része az Üstökös utca és a Halász utca közötti szakasz nem lesz megközelíthető járművel július 23-án, augusztus 1-jén, augusztus 5-én és augusztus 12-én az éjszakai órákban.

Több forgalomkorlátozás már egyébként érvényben van a vizes vb nyitóceremóniája miatt, így minden éjszaka 22:30 és 4:30 között lezárják az autósok elől a Pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.

Szerda este nyolctól az autókat

  • nem engedik be a Lánchíd utcába az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között,
  • nem mehetnek át az Alagúton, az Ybl Miklós téren,
  • valamint a Fő utca Clark Ádám téri és a Jégverem utca közötti szakaszán.

A közösségi közlekedési változásokról a BKK Info oldalán, a közúti közlekedési információkról a kozut.bkkinfo.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×