eur:
390.13
usd:
357.43
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Marco Rossi szövetségi kapitány a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi változtat a németek ellen, de nincs könnyű helyzetben

A magyar válogatott ma, szerdán hat órakor a németek ellen játssza a második mérkőzését a 2024-es Európa-bajnokságon.

Marco Rossi azt mondta, két-három helyen tervezi megváltoztatni a svájciak elleni kezdőcsapatot. Kölnben a Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Ádám, Schäfer, Kerkez – Szoboszlai, Sallai – Varga Barnabás tizenegy kezdett. Lang Ádám egy kedves mosoly kíséretében maga árulta el, hogy nem fog kezdeni, a helyén opció Botka Endre és esetleg Fiola Attila, mivel Balogh Botond sérült, nem fog játszani.

A másik változás nagy valószínűséggel a bal oldali védő posztján lehet, minden bizonnyal Dárdai Márton váltja Szalai Attilát. Ha a kapitány cserél még egyet, bár ezen talán még gondolkodik, két döntés lenne logikus. Az egyik a kicsit bizonytalan Kerkez Milos helyére Nagy Zsolt állítása, a másik, bár még kevésbé valószínű döntés a németek ellen általában jól játszó Schäfer András cserélése Kleinheisler Lászlóra. Az Union Berlin futballistája ugyanakkor sokkal fegyelmezettebb, valószínűbb, hogy ő játszik.

Callum Styles, ha nem volt sérült, minden fontos mérkőzésen szerepet kapott a bemutatkozása óta, de most sérülésből épült fel vagy épül fel, egy betű a különbség, de nagyon nem mindegy, milyen állapotban van.

Rossi a keddi sajtótájékoztatón nagyon feszültnek tűnt, érezhető, nagyon fontos a számára (is), hogy a válogatott a németek elleni találkozón kiköszörülje a svájciak elleni csorbát.

„Miután elvesztettük az első meccset, nagyon csalódottak voltunk, főleg az első félidőben mutatott teljesítmény miatt. A másodikban már jobban játszottunk, de ott is voltak hibáink. A három kapott gólból kettőt a mi hibánkból szereztek, és ennek megfizettük az árát" – mondta a szövetségi kapitány, és úgy vélekedett, hogy a német válogatott a lehető legkeményebb rivális, amellyel játszani lehet az Eb-n.

"Az ellenfelünk jobb nálunk, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg. Tökéletes meccset kell játszanunk, a mi oldalunkon mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Láttuk a skótok elleni mérkőzésüket, azt, hogy mire képes a német csapat, a meccs elejétől végéig dominált. Tudjuk, mire számíthatunk, nagyon nehéz dolgunk lesz. Remélem, egy pontot meg tudunk kaparintani, és megmaradnak a továbbjutási reményeink" – mondta Marco Rossi, és hozzátette, ez a német válogatott már nem ugyanaz, mint amellyel három éve az Eb-n Münchenben 2-2-es döntetlent ért el a magyar nemzeti együttes. A kapitány szerint ennek két oka van, egyrészt erősödött a játékoskeret például Toni Kroosszal, aki "kivételes képességű futballista", másrészt "van egy nagyszerű szövetségi kapitányuk, Julian Nagelsmann, aki igazán világszínvonalat képvisel”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×