eur:
394.45
usd:
367.17
bux:
71982.4
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Labdarúgó-Eb: így fest a skót válogatott, három nappal a rajt előtt

A skót labdarúgó-válogatott – Marco Rossi csapatának csoporttársa – pénteken, a németek ellen mutatkozik be a 2024-es Európa-bajnokságon. Steve Clarke együttese június 19-én, a svájciak ellen játssza majd a második mérkőzését, majd 23-án, a magyarok ellen zárja a csoportszakaszt. A Tartan Army hétfő óta Garmisch-Partenkirchenben gyakorol.

A skótok négy mérkőzést játszottak eddig idén. A hollandok ellen sok helyzetet kihagytak, közben kaptak négy gólt, a 0-4 elég rosszul festett. Talán még rosszabbul a következő, igaz, csak 1-0-s vereség otthon, a Hampden Parkban, az északírek ellen.

Steve Clarke válogatottja a múlt héten lezárta hét mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát, miután a portugáliai Faróban 2-0-ra megverte Gibraltár csapatát. A kapitány akkor azt mondta, továbbra is kidolgozza a válogatott a helyzeteket, de csak keveset értékesít belőlük.

A hazai búcsút jelentő hétvégi találkozón a Hampden Parkban, a második félidő első negyedórájában szerzett két gólt, de nem tudta megverni a finneket, 2-2 lett a vége. A skót válogatott 2024-ben még nem szerzett az első félidőben gólt.

A kapitány 26 játékost vitt el Németországba, Lyndon Dykes, Ben Doak, Lewis Ferguson, Aaron Hickey, Nathan Patterson és Jacob Brown nem tudott a többiekkel tartani. Közülük Patterson (Everton), Ferguson (Bologna) és Dykes (QPR) alapembernek számított.

A keretben 14 játékos tartozik angol klubhoz, nyolc pedig skóthoz. A további négy: Kieran Tierney, a Real Sociedad, Scott McKenna, az FC Copenhagen, Jack Hendry a szaúdi el-Ettifaq hátvédje, valamint Lewis Morgan, a New York Red Bull csatára.

Valószínű, hogy a Clarke által legjobbnak vélt tizenegy a finnek ellenihez hasonlít. A Hampden Parkban Angus Gunn (Norwich City) védett, Tierney, Grant Hanley (Norwich) és Hendry volt a három védő, Callum McGregor (Celtic) és Billy Gilmour (Brighton) a két védekező középpályás. Anthony Ralston (Celtic) és a nagy sztár, a csapatkapitány, Andy Robertson (Liverpool FC) a két szárnyvédő. John McGinn (Aston Villa) és Ryan Christie (Bournemouth) játszott az ék, Lawrence Shankland (Hearts) mögött. Csereként beállt McKenna, valamint Greg Taylor (Celtic), Morgan, Ryan Jack (Rangers) és Tommy Conway (Bristol) is. A Gunnt váltó, 41 éves Craig Gordon nem lett végül kerettag, búcsúzott a válogatottól a mérkőzés utolsó hét percében.

A nagy kérdés, mi lesz a Manchester United futballistájával, Scott McTominayvel. Ha egészséges, biztosan játszik, mint a két márciusi meccsen. Ellenben sem Gibraltár, sem Finnország ellen nem szállt be, miután térdsérülést szenvedett a Manchester United FA-kupa-döntőjén, a City ellen. A skótok azonban biztosra veszik, hogy a selejtezők házi gólkirálya ott lehet a németek ellen a pályán.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×