eur:
389.32
usd:
363.02
bux:
67982.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai elindulnak a Parco dei Principi szállodából a római Quirinale elnöki palotába, ahol Sergio Mattarella olasz államfő fogadja őket 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Olaszország így ünnepli a győztes labdarúgókat - fotók

Hétfőn már Rómában ünnepelt az olasz labdarúgó válogatott. A szállodából a friss Európa-bajnokok első útja a köztársasági elnöki palotába vezetett.

Sergio Mattarella államfő és Mario Draghi miniszterelnök is fogadta hétfőn az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatottat.

"A mai nap nem a beszédek, hanem a taps és a hála napja" - mondta Mattarella. Hozzátette, nemzeti csapatuk megérdemelte a győzelmet, mert két szempontból is hátrányban volt a vasárnapi döntőben: egyrészt az ellenfele, Anglia játszott hazai pályán, a Wembley Stadionban, másrészt az olaszok korán, már a második percben gólt kaptak, ami "bárkit térdre kényszerített volna".

A közös fényképek elkészítése után Roberto Mancini szövetségi kapitány úgy fogalmazott, ez a győzelem annak a bizonyítéka, hogy aki szilárdan hisz abban, amit csinál, az valóra válthatja az álmát.

"Megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Ezt a sikert azoknak az olaszoknak ajánljuk, akik végre velünk ünnepelhetnek" - mondta a szakvezető.

Mario Draghi miniszterelnök emlékeztetett, hogy manapság a sport maradandó nyomot hagy az országok történelmében.

"Most ti vagytok azok, akik történelmet írtak a sprintjeitekkel, a góljaitokkal és a védéseitekkel" - mondta Draghi.

Vasárnap késő este országszerte több ezren vonultak az utcákra, fáklyákat gyújtottak, és együtt énekeltek, táncoltak, így ünnepelték a nemzeti csapat sikerét. Az olasz válogatott kora reggel érkezett Rómába, és már a Fiumicino repülőtéren több százan gyűltek össze. Napközben ezrek fogadták a csapatbuszt, amely a tervezettnél sokkal lassabban tette meg a fővároson átvezető rövid utat, mert nehezen tudott haladni és többször kényszerült megállásra.

A vasárnapi Anglia-Olaszország döntő rendes játékideje 1-1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok, és immár 34 mérkőzés óta veretlenek.

Róma, 2021. július 12.
Giorgio Chiellini, az olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya (j2) a bajnoki trófeával megérkezik a római Quirinale elnöki palotába, ahol Sergio Mattarella olasz államfő fogadja a csapatot 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy megnyerték a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Giorgio Chiellini, az olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya (j2) a bajnoki trófeával megérkezik a római Quirinale elnöki palotába, ahol Sergio Mattarella olasz államfő fogadja a csapatot 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy megnyerték a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Róma, 2021. július 12.
Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai megérkeznek a római Quirinale elnöki palotába, ahol Sergio Mattarella olasz államfő fogadja a csapatot 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy megnyerték a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai megérkeznek a római Quirinale elnöki palotába. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Róma, 2021. július 12.
Giorgio Chiellini, az olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a bajnoki trófeával megérkezik a római Quirinale elnöki palotába, ahol Sergio Mattarella olasz államfő fogadja a csapatot 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy megnyerték a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja.
MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Giorgio Chiellini, az olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a bajnoki trófeával megérkezik a római Quirinale elnöki palotába. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×