eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JULY 02: Remo Freuler of Switzerland is shown a red card by Match Referee, Michael Oliver during the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Switzerland and Spain at Saint Petersburg Stadium on July 02, 2021 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Nyitókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Nem nyugszanak a svájciak az indokolatlannak tartott piros lap miatt

Bár heroikus küzdelmet folytatott Svájc labdarúgó-válogatottja, a bravúr nem sikerült, az Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében 1-1-es eredményt után tizenegyesekkel kikapott Spanyolországtól.

A mérkőzés egyik fordulópontját jelentette az a piros lap, amelyet Remo Freuler kapott, miután egy szerelésnél nyújtott lábbal belecsúszott Gerard Morenóba. Az angol Michael Oliver játékvezető nem hezitált, egyből ítélt - ám döntését akkor is és azóta is igazságtalannak tartják a svájciak. De nem csak ők.

A ZDF szakértője, a korábbi német bíró, Manuel Gräfe szerint a sárga lap elég lett volna, hasonló véleményen volt az angolok legendás csatára, Gary Lineker, aki azt írta a Twitteren: "Újabb piros lap gyakorlatilag semmiért!" - vette észre a 24.hu. Az M4 Sport csatornán a mérkőzés után Hegedűs Henrik, a csatorna állandó szakértője is arról beszélt, hogy szerinte túlzó volt a bírói ítélet, a megmozdulás értékelése szerinte egy sárga lapból kiindulva közelebb van a szabálytalansághoz mint a piros laphoz.

Mint a svájci Blick felidézte, Michael Oliver nem először hozott könnyű szívvel ilyen döntést, ő vezette 2018. április 11-én a Real Madrid-Juventus Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját. A spanyol csapat az első meccset idegenben 3-0-ra megnyerte, de a Juventus a visszavágón 60 perc alatt ledolgozta a hátrányt. Úgy tűnt, sikerül kiharcolni a hosszabbítást, ám a 92. percben Cristiano Ronaldo lefejelte a labdát Lucas Vasquez elé, akit hátulról felborított Mehdi Benatia, az angol játékvezető pedig tizenegyest ítélt.

Ezt a legendás kapus, Gianluigi Buffon sem tűrhette szó nélkül, kiharcolt magának egy piros lapot, majd másnap arról beszélt, hogy "egy igazán jó játékvezető nem pusztít el így egy olyan csapatot, amely 90 percig a lelkét kiteszi a pályára. Egy ember nem hozhat ilyen könnyen ilyen súlyos ítéletet, hacsak nem egy szemetes van a szíve helyén", majd hozzátette, szerinte a bíró nem hozott jó döntést a kiélezett helyzetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×