eur:
393.95
usd:
369.51
bux:
65525.94
2024. április 23. kedd Béla
BAKU, AZERBAIJAN - JULY 03: Kasper Dolberg of Denmark scores their sides second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Czech Republic and Denmark at Baku Olimpiya Stadionu on July 03, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Valetin Ogirenko - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Valetin Ogirenko - Pool/Getty Images

Ennyit még senki sem várt sikerrel az elődöntőre, mint a dánok

Az 1992-es Európa-bajnokság óta először jutott Eb-elődöntőbe a dán válogatott, amely akkor megnyerte a tornát. A mostani nagy menetelés különlegessége, hogy először jutott úgy a legjobb négy közé egy csapat az Eb-k történetében, hogy az első két mérkőzését elveszítette.

Korábban még egyetlen csapat sem jutott be az elődöntőbe 29 éves várakozás után.

A csehek elleni bakui mérkőzésen már a szünetre kialakult a 2-1-es végeredmény. A dánok tizenegy gólt szereztek eddig a tornán, a mostani kettővel már csak 6-5 a második félidei gólok javára. Találataikat heten szerezték, a ma is eredményes Kasper Dollberg három, Yusuf Poulsen és Joakim Maehle két-kétgólos.

A mérkőzés legjobbjának választott Pierre-Emile Höjbjerg fejese hozta az Euro 2020 huszonnegyedik gólját, ez rekord a tornák történetében. Ugyanakkor a dánoknak ez eddig az egyetlen, nem lábbal szerzett gólja a tornán.

Az első mérkőzés szörnyű körülményeitől elvonatkoztatva, pusztán a számokat nézve: a dánok a Koppenhágában vívott mérkőzéseiken a megszerezhető kilenc pontból hármat gyűjtöttek be, 33,33 százalékos teljesítmény. Idegenben (Amszterdamban és Bakuban) kétszer nyertek, százszázalékos teljesítmény.

A csehek gólszerzője, Patrik Schick az ötödik gólját lőtte az Európa-bajnokságon, ezzel beérte a góllövőlista élén Cristiano Ronaldót. Megelőzni azonban nem fogja, a portugálnak van egy gólpassza is, ami dönthet az aranycipő versenyben.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×