eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A magyar szurkolók ünnepelnek, miután a válogatott 1-1-es döntetlent játszott a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában rendezett Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor

Van némi "apró betűs" tudnivalójuk a holland-cseh meccsre igyekvő szurkolóknak

Most is kell a védettségi igazolvány, a karszalag, és az sem mindegy, mikor és hol kell "a papíroknak" nálunk lenni.

A labdarúgó Európa-bajnokságon a Puskás Arénában a belépéshez az érvényes jegy mellett védettségi igazolványra is szükség van, amelyet viszont nem a stadionnál ellenőriznek.

"Fontos, hogy a plasztikkártyát és a mobilalkalmazáson bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik. A meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat. A védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni. Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek" - mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki kiemelte: mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át.

Tájékoztatása szerint

a Groupama Arénánál a Sas-szobor mellett, a Városligetben a Dózsa György úton és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet hozzájutni a karszalagokhoz,

amelyek elengedhetetlenek a belépéshez a Puskás Arénába. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8 órától 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak, és a második félidő kezdetekor zárnak. Minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet belépni, azaz aki több mérkőzésre is váltott jegyet, annak újra be kell mutatnia a védettségi igazolását.

"A legnagyobb sorok várhatóan az Aréna közelében lesznek, javasoljuk mindenkinek a másik két helyszín igénybevételét, lehetőleg már a mérkőzések napja előtt. A meccsek kezdése előtt nagy sor várható" - fogalmazott Sipos, aki hozzátette, a külföldről érkező szurkolók a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat.

"A kiskorú drukkerek igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása, kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket" - közölte Sipos Jenő.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy a szurkolóknak érdemes letölteniük az európai szövetség (UEFA) EURO-2020 alkalmazását, mert azon rengeteg hasznos információt találnak a közlekedésről és a belépésről. Emellett arra kérte a drukkereket, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát, aki pedig nem a mérkőzésre tart, az lehetőleg kerülje el a létesítmény környékét, mert ott lezárások lesznek.

A Puskás Arénában vasárnap rendezik az utolsó mérkőzést, amelyen a holland és a cseh válogatott küzd meg egymással a negyeddöntőbe jutásért.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×