eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A svájci válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-1-re győztek Törökország ellen a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Svájc – Törökország mérkőzésen a bakui Olimpia Stadionban 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Steve Zuberé is mesterhármas – csak másképpen

A svájci válogatott talán azért lett „csak” harmadik a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában, mert korábban játszott az olaszokkal, mint a walesi rivális. Mindenesetre a csoport utolsó játéknapján nagyon simán, 3-1-re megverte a törököket.

A svájciak a 6. percben a Benfica csatárának, Haris Seferovicnak a góljával szereztek vezetést, ő lett a harmadik svájci Xherdan Shaqiri és Admir Mehmedi után, aki vb-n és Eb-n is a kapuba talált. Ez volt első gól, amelyet az ország futballistái Európa-bajnoki mérkőzésen a tizenhatoson kívülről szereztek. Húsz perccel később a 2016-os Eb-n is látványos gólt szerző Xherdan Shaqiri lőtte, ugyancsak a büntetőterületen kívülről a labdát a felső sarokba.

A Liverpool csatárát sok kritika érte az első két idei Eb-mérkőzése után, most ellenben nagyon jól játszott. Duplájával előbb beérte, majd lehagyta Josep Hügit, immár ő szerezte a legtöbb gólt a svájciak közül a világ- és Európa-bajnokságok történetében. (Az előd ráadásul minden gólját világbajnokságon érte el, 1954-ben.)

Mind a három svájci gólnál Steven Zuber szolgálta ki társát, mindössze a harmadik játékos lett Michael Laudrup (1984) és Rui Costa (2000) után, aki egy Eb-mérkőzésen három gólpasszig jutott.

A törökök mindhárom mérkőzésüket elveszítették, csekély vigasz, hogy Irhan Kahveci legalább a becsületgóljukat megszerezte. Pont nélkül, mínusz hetes gólkülönbséggel zárták a tornát, ennél rosszabb mérlege csak az 1-9-es gólkülönbséggel záró íreknek volt 2012-ben.

A svájci válogatott négy ponttal fejezte be a csoportkört, ezzel jó esélye van a továbbjutásra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×